To menn siktet for 83 ID-tyver

Har systematisk reist rundt og stjålet post fra folks postkasser, mener politiet.

De to mennene ble pågrepet i politiaksjoner i Moss og Rygge torsdag morgen, skriver Moss Avis.

Begge er siktet for omfattende identitetstyverier og nettsvindel mot minst 83 personer i Moss og andre steder i landet.

Politiførstebetjent ved Moss politistasjon, Jon Erland Fløgstad, sier at de i utgangspunktet trodde det dreide seg om et titall ID-tyverier.

LES OGSÅ:

– Reist rundt og stjålet post

– Politiets ransakelser i boligene til de siktede viste imidlertid at de var i besittelse av personopplysninger til minst 83 personer i mossedistriktet og andre deler av landet. Det dreier seg om stjålne bankkort og andre ID-papirer. Saken har altså langt større omfang enn hva vi først gikk ut fra, sier Fløgstad til Moss Avis.

Politiet mener de to mennene har reist rundt og stjålet post fra folks postkasser, blant annet nye bankkort.

Personopplysningene har de brukt til å kjøpe mobiler og telefonabonnementer på nettet.

– Senest onsdag ble det tatt ut varer for minst 20.000 kroner i denne saken ved bruk av falsk ID. Fornærmede som ennå ikke er klar over at de er rammet i denne saken kan altså fortsatt få regninger i postkassen på varer de verken har bestilt eller mottatt. sier Fløgstad til avisa.

Store summer

Hvor store summer det er blitt svindlet for har politiet foreløpig ikke oversikt over. Men det dreier seg om mye penger, ifølge politiet.

Svindelen skal ha foregått i et års tid. En av de siktede ble avslørt da han ble gjenkjent på bilder fra postkontorets overvåkingskamera mens han forsøkte å hente ut en pakke.

Id-tyveri har en strafferamme på to års fengsel.

LES OGSÅ: