Flere tusen klikker på denne rønna

Boplikt, rønne og 20 minutters fergetur ser ikke ut til å skremme noen. Folk er ville etter prakteiendommen på Hvaler til 6,9 millioner kroner.

Salgsobjekt på Herføl

FALLEFERDIG: Dette huset kan falle sammen når som helst, men det skremmer ikke folk fra å melde sin interesse.

Foto: Foto Etcetera/Tore Blindheim

– Jeg har fått over 30 henvendelser og flere tusen har klikket seg inn på Finn for å se annonsen, forteller Per Olav Borgås, eiendomsmegler hos Privatmegleren i Fredrikstad.

Selv om huset er fullstendig ubeboelig, har pågangen vært enorm for huset på Herføl på Hvaler.

– På eiendommen ligger det en enebolig, som også har vært brukt som fritidsbolig, og en lang låvebygning/anneks. Begge er antakelig bygd på 1800-tallet, men har ikke vært vedlikeholdt på veldig mange år. Bolighuset kan ramle ned hvilken dag som helst, låven kan komme til å stå litt lenger.

Andre kjøpergrupper

Ifølge megleren får du 300 mål med Hvaler-idyll med egne strender, blomsterenger, skog og en rønne på kjøpet. Bildet av rønna har absolutt ikke skremt folk, forteller Borgås.

– Det har vært masse interesse for huset, og vi vet også om at flere har tatt en tur ut selv for å se før visningen neste søndag.

Herføl, eiendom til salgs

JORDBRUK: 60 mål av tomta kan brukes til jordbruk, opplyser selger.

Foto: Foto Etcetera/Tore Blindheim

Hvaler-samfunnet er vant med pågang på strandeiendommer, og badegjestene er med på skru opp hyttepriser. Men her er det boplikt, så det er ikke den vanlige kjøpergruppa som nå melder sin interesse.

– Vi møter nå en helt annen kjøpergruppe. De som henvender seg til oss er interessert i småbruk og opptatt av gamle ting. De er opptatt av å renovere og rekonstruere, forklarer Borgås.

Stor interesse for småbruk

For cirka en måned siden ble et småbruk solgt til to millioner kroner over takst i Råde.

Den store interessen for småbruk er en ny trend, sa Bondelaget.

Martha Mjølnerød, leder i Østfold bondelag, sa til NRK at mange ønsker å bo landlig.

– Mange ønsker å bo landlig, ha dyr som hobby og det synes jeg er utrolig positivt. Det er bra at det bor folk på småbrukene, selv om ikke arealet blir brukt til matproduksjon.

Herføl, stor interesse

PRAKT: Eiendommen er på 300 mål og det er boplikt.

Foto: Foto Etcetera/Tore Blindheim

Cirka 60 mål av tomta på Hvaler kan brukes til jordbruk, og det er rundt seks badestrender på området.

– Folk som har interesse for bondelivet har vært i kontakt med oss, for dette er jo å regne som et småbruk. Samtidig så får man også en fin boplass. Det er en fantastisk eiendom og huset var en gang et praktfullt hus, sier Borgås.

For å komme til boligen, må man ta ferge i 20 minutter fra Skjærhalden. Øya er knapt to kvadratkilometer, og har en blanding av fastboende og hytter.

Fire minutter fra fergekaia ligger huset.

Laster kart, vennligst vent...

FERGETUR: For å komme til Herføl må man ta ferge fra Skjærhalden på Hvaler. Det tar cirka 20 minutter.