Slik ble hundene smuglet til Norge

En polsk statsborger forsøkte å smugle fem små hundevalper over grensa, ved å gjemme dem under pappesker og matter.

Det var i går kveld at tollerne stanset en polskregistrert bil på grensa ved Svinesund. I bilen fant de fem hundevalper av typen pomeranian.

– Hundene var forsøkt gjemt godt inne i bilen, så det var ikke noen tvil om at de ikke skulle bli funnet under grensepasseringen, sier kontorsjef i tollvesenet Wenche Fredriksen.

Ifølge Fredriksen hadde den polske statsborgeren trukket passasjersetet i bilen langt tilbake, og gjemt hundene på gulvet under pappesker og matter.

Hundevalpene bar preg av å ha ligget i bilen en stund.

– Beslaget ble gjort i går kveld, men det så ut som at hundene hadde ligget der en god stund, for de lå i masse avføring og urin.

Hundene plassert i karantene

Wenche Fredriksen

Kontorsjef i tollvesenet Wenche Fredriksen.

Foto: Tollvesenet

Mannen som forsøkte å smugle hundene inn i landet skal ikke ha forklart hvor han skulle med hundene, men han fortalte at han hadde betalt 600 kroner for alle fem.

– Det stemmer vel ikke helt i forhold til det som er normalt for denne typen valper. Utsalgsprisen i Norge ligger på rundt 20.000 kroner for én valp, sier Fredriksen.

Fredriksen forteller at tollerne ikke er ukjente med å beslaglegge hunder og andre dyr på grensa. Hundene er plassert i karantene av Mattilsynet.

– Der vil de være inntil det har blitt avgjort hva som skjer videre.

Les også: