Hopp til innhold

Skryt til arrangører og publikum

Rundt 45.000 bilentusiaster har vært samlet til Gatebil på Rudskogen denne helgen. Det meste har gått forholdsvis greit, og arrangører og publikum får ros.

Gatebil Rudskogen 2015

Gatebil ble arrangert på Rudskogen i Rakkestad i helgen.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Førstebetjent i UP, Rune Geir Kaspersen

Fungerende distriktsleder i Utrykningspolitiet Rune Kaspersen.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

– Tatt i betraktning størrelsen på dette arrangementet, hvor mange mennesker det har vært der, hvor mange biler som har vært på veien, synes jeg dette har gått greit, sier fungerende distriktsleder i Utrykningspolitiet Rune Kaspersen.

Han underslår ikke at det har vært noen anmeldelser, blant annet for promillekjøring. Det har også blitt avskiltet noen kjøretøyer. Kaspersen har foreløpig ikke fått inn samtlige rapporter etter kontrollene som er gjennomført, men hovedinntrykket hans er at veldig mye har gått bra.

– Ja, det har vært noen saker, men de aller, aller fleste har holdt seg i skinnet. Jeg synes det har vært god innsats, sier Kaspersen.

En hyggelig opplevelse

Englevakter på Rudskogen

Heidi Saxegaard Eriksen forteller om en flott helg på Rudskogen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Heidi Saxegaard Eriksen har tilbrakt helgen på Rudskogen som «englevakt». Selv er hun ikke veldig opptatt av det som skjer på banen, men er mer opptatt av menneskene som er på stedet.

– Det har vært en flott helg. Vi har møtt stort sett hyggelig ungdom. Vi har fått udelt positivt hyggelige tilbakemeldinger, sier hun.

Engelvaktene har hatt nok å gjøre på Rudskogen. Saxegaard Eriksen føler at det har vært god bruk for henne, selv om det heldigvis har vært langt mellom de dramatiske hendelsene.

– Vi har vært omsorgspersoner som har vært tilgjengelig for de som har trengt oss, sier Saxegaard Eriksen.

Hun forteller at det har handlet litt om trøste og bære, bostavlig talt. Noen har hatt behov for hjelp til å finne tilbake til teltet sitt - og de har fått det.

Dette gikk galt

Tallet på straffesaker i forbindelse med Gatebil ligger omtrent på samme niva i fjor opplyser fungerende lensmann i Rakkestad, Nils Lund. - Men én voldtektssak er én for mye, legger han til.

I følge Lund er dette hva politiet har fått inn av saker i løpet av helga:

  • 1 voldtektsanmeldelse
  • ​9 anmeldt for promillekjøring
  • 7 arrestert for ordensforstyrrelser (men Lund sier at antallet som har blitt bortvist fra området er langt større)
  • 5 tilfeller av skadeverk
  • 5 anmeldelser for tyveri (her forventer Lund at antallet erfaringsmessig vil stige i dagene som kommer)
  • 2 anmeldt for besittelse av hasj
  • 1 fallulukke hvor en person ble fløyet til Ullevål med hodeskader
  • 6 anmeldelser etter slåsskamper

Fornøyd arrangør

Arrangør for Gatebil, Henrik Julius Frisak, er fornøyd med helga

Arrangør for Gatebil, Henrik Julius Frisak, er fornøyd med helga.

Foto: Privat

En av arrangørene for Gatebil, Nils Julias Fristad, er veldig fornøyd med helga. Han synes det er gøy at mange kommer fra utlandet for å være med på Gatebil.

– Høydepunktet for meg er at så mange mennesker samles rundt bil og denne festivalen og at de er så glade og har det bra. Fristad setter pris på at politiet har hjulpet festivalen med å få folk til å følge seg trygge.