Hopp til innhold

Etterlyst voldtektsmann satt fengslet i Trøgstad

Den 35 år gamle rumeneren som i forrige uke ble pågrepet i Paris, siktet for to voldtekter i Oslo, satt fengslet i Trøgstad mens politiet jaktet på ham.

Trøgstad fengsel
Foto: NRK Østfold / NRK

Mens politiet brukte store ressurser på etterforskningen, satt den nå mistenkte gjerningsmannen fengslet for et mindre alvorlig forhold, i Trøgstad fengsel, skriver Smaalenenes Avis på nett.

Mannen ble sendt ut av Norge uten å ha blitt sjekket mot DNA-registeret først. Først samme uke som mannen ble løslatt fra fengsel sikret man seg den obligatoriske DNA-prøven, og fikk en match i forbindelse med de nevnte voldtektene.

Mannen er siktet for flere kriminelle forhold i Norge, blant annet det grove overfallet av en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i februar og voldtekt av en 86 år gammel kvinne på Etterstad i fjor sommer.

LES: Farlig voldtektsmann tatt i Paris

Lettet over at mannen er tatt

Etter internasjonal etterlysning fikk de beskjed i forrige uke om at han var pågrepet i Paris. Politiadvokaten på saken jobber nå med å få mannen utlevert til Norge.

Politiet er sikre på at de har tatt den personen som har overfalt de to eldre kvinnene.

Den 77-årige kvinnen sier via sin bistandsadvokat Halldis Winje at hun er utrolig lettet over at overgrepsmannen nå er tatt.

– Hun har fortsatt fysiske skader, og med tiden har det blitt tøffere for henne også psykisk. Hun håper det er riktig mann som er tatt og at han får straffen han skal ha for det han har gjort, sier Halldis Winje.

Operert i flere land

Bistandsadvokaten til den 86-årige kvinnen sier at hun er sterkt preget både fysisk og psykisk av det som skjedde henne, og at hun er lettet over at mannen er tatt.

– Hun har hele tiden fryktet at denne mannen ville slå til igjen. Hun har fått sin bevegelsesfrihet sterkt innskrenket, sier Trine Rjukan.

Politiet ble tidlig sikre på at samme gjerningsmann også sto bak overfallet av en 86-årig kvinne på Etterstad i fjor sommer.

Tidligere har politiet sagt at de ikke utelukker at gjerningsmannen har operert flere steder i Norge og i andre land.