Partene har inngått et rettsforlik

Tidligere kommuneadvokat i Halden, Morten Stegard, og de fire motpartene har inngått rettsforlik.

Morten Stegard

Morten Stegard i retten i dag.

Foto: Stein Ove Korneliussen/NRK

Rettsforliket har virkning som en rettskraftig dom. Det innebærer at Stegard trekker tilbake sine uttalelser om at de har gjort seg skyldig i straffbare handlinger og at han har vært skadelidende.

Hver av partene trekker også sine søksmål og frafaller krav fremsatt i tvistesakene.

Men Stegard mener at fire personer tilknyttet Halden kommune har vært direkte delaktige i å ødelegge både helsen og omdømmet hans.

Det gjelder rådmann Per Egil Pedersen, tidligere ordfører Per-Kristian Dahl, tidligere gruppeleder for Halden Arbeiderparti, Svein Olaussen, samt advokat Knut Marius Sture.

Stegard fikk i 2007 medhold både i tingretten og lagmannsretten i at han var usaklig oppsagt. Han ble da tilkjent 400.000 kroner i erstatning, men fikk ikke jobben tilbake.

– Det var jeg som håndterte saken

Den tidligere kommuneadvokaten krevde nå 200.000 kroner for krenkelsen han følte den usaklige oppsigelsen var, i tillegg til erstatning for tapt arbeidsinntekt på mellom 350.000 og 400.000 kroner i året som følge av svekket helse og omdømme.

Erstatningen krevde han for hvert år fra 1. januar 2008 til han blir pensjonist i 67 års alder.

De saksøkte skal fredag i forrige uke ha tilbudt Stegard å trekke saken, mot at partene dekkes sine egne saksomkostninger. Dette tilbudet skal ha blitt gjentatt mandag. Stegard sa nei begge gangene.

Like før lunsj i dag ba dommer Anne Kristin Uhre partene om å vurdere et forlik.

Nå har altså partene blitt enige.

Les også:

Per Egil Pedersen

Rådmann Per Egil Egil Pedersen benektet i retten at de andre hadde noe med avskjedigelsen av Stegard å gjøre.

Foto: Stein Ove Korneliussen/NRK