Hopp til innhold

Naboklager mot Bislett stadion

Naboene til nye Bislett Stadion protesterer mot unødvendig støy fra idrettsanlegget, og har klaget saken inn for bydelsoverlegen.

Bislett Stadion
Foto: Terje Løchen / Scanpix

Høyttalerne på det nye stadionanlegget på Bislett er plassert slik at mye av lyden går rett til naboblokkene.

Bislett stadion har nærmere 80 arrangementsdager i sesongen, og naboene mener lyden gjør det ulevelig i leilighetene rundt stadionet.

Nå vil bydelsoverlegen i bydel St. Hanshaugen foreta støymålinger i området.

Høyttaler utenfor stuevinduet

- Høyttalerne stikker over muren, og peker både inn mot stadion og sideveis. Jeg ser nesten rett inn i membranen på høyttaleren herfra, forteller nabo Anders Øvreås.

Han har leilighet i Louises gate på Bislett, og har stuevindu ut mot Bislett stadion. Rundt 20 meter fra vinduet er det plassert tre store, grå høyttalere.

- Jeg har forståelse for at man må ha litt musikk på et idrettsanlegg, men å plassere høyttalerne 20 meter fra en boligblokk, la dem peke mot blokken , og deretter spille Dum Dum Boys på full guffe i tre timer er å strekke strikken litt langt, mener Øvreås.

Skal foreta støymålinger

Frantz Leonard Nilsen
Foto: NRK

Flere av naboene til Øvreås har henvendt seg til bydel St. Hanshaugen for å få slutt på støyen, forteller bydelsoverlege Frantz Leonard Nilsen.

- Vi har mottatt fire-fem skriftlige klager på arrangementer ved Bislett stadion, sier han.

Han skal nå foreta støymålinger for å finne ut hvor stort støyproblemet er, og sier han vil vi ta kontakt med Bislettalliansen og Kultur- og idrettsetaten for å diskutere om det er mulig å redusere støyen under idrettsarrangementer.

Kultur- og idrettsetaten har ikke vært tilgjengelig for kommentar.