Minister åpner Stordalen-hotel

Den svenske infrastrukturministeren Åsa Torstensson skal åpne Petter Stordalens nye Quality Spa Resort i Strömstad i april.

Ill.foto
Foto: Rainer Prang / NRK

Infrastrukturminister Åsa Torstensson, som selv har en fortid som ordfører i Strömstad, skal stå for den høytidelige åpningen av Quality Spa Resort Strömstad den 18. april i år. 

Side om side med Torstensson vil Choice Hotels eier, Petter Stordalen, delta i åpningsseremonien. 

 

Petter Stordalen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Stor satsing

Etableringen av Quality Spa & Resort Strömstad er en av de større satsingene innen svensk opplevelsesindustri for tiden.

Med 116 sviter og like mange dobbeltrom, konferansekapasitet til 500 personer og et enormt spa-anlegg får Strömstad kommune plusset på atskillig på sin overnattings- og serviceprofil.

Tidligere i år ble det kjent at Hälsokostbolaget AB i Strömstad vil bygge et helse- og aktivitetssenter for alle aldre i tilknytning til Strömstad Gymnas ved innkjøringen til byen.

Byen har allerede et badehus og et kaldbadeanlegg, så på rekreasjons- og overnattingssiden er nå Strömstad godt dekket. 

Egen strand i  fjæra 

Quality Spa & Resort Strömstad får en kapasitet på 30 behandlingsenheter på sitt 2 000 kvadratmeter store spa-område.

Det er en egen strand for hotellet på Nötholmen rett utenfor sentrum, og båtbrygge, tennisbane og golfbane.

Nyetableringen er en kombinasjon av hotel, konferanseanlegg, restaurant og spa ifølge hotellets egne nettsider.

- Vi tror dette er bra for Strömstad. Byen får markedsført seg, og ikke minst får vi 80-100 nye arbeidsplasser ved anlegget, sier varaordfører i Strömstad kommune, Sven Moosberg, til NRK.

Kostet en halv milliard

Den totale byggeflaten på det nye anlegget er på  30 000 kvadratmeter.

Etableringen av Quality Spa & Resort Strömstad  har kostet rundt en halv milliard kronor. Det er Nordic Resort AS som står for hele investeringen.

Selskapet har en franchise-avtale med Petter Stordalens hotellkjede Choice Hotels Scandinavia, som er Skandinavias størst hotellkjede.