Hopp til innhold

Mann skutt flere ganger på Holmlia i Oslo – ingen pågrepet

En mann i slutten 20-årene som ble truffet med flere skudd på Holmlia onsdag kveld, er ikke livstruende skadet. Så langt er ingen pågrepet.

Politiet på plass på Holmlia etter skyteepisode

Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner etter en skyteepisode på Holmlia sørøst i Oslo.

Foto: Edin Babic / NRK

– En mann i slutten av 20-årene ble skutt på en parkeringsplass på Holmlia. Han fremstår ikke som livstruende skadet, men han ble truffet med flere skudd, sa innsatsleder Brian Skotnes til NRK onsdag kveld.

Kjørt til sykehus

Politiet fikk melding klokken 20.53 onsdag om at en person var skutt i et boligstrøk ved krysset Ravnåsveien/Ravnkroken i bydel Søndre Nordstrand.

Det var flere vitner som ringte politiet etter at de hadde hørt skudd bli avfyrt. Politiet utelukker ikke at det er snakk om en hendelse i gjengmiljøet.

– Den skadde mannen er noe kjent av politiet fra før. Vi holder alle muligheter åpne, sier Skotnes.

Den skadde ble først behandlet av ambulansepersonell på stedet, men senere kjørt til Ullevål sykehus for behandling. Mannen var bevisst da han ble fraktet fra stedet.

Se intervjuet med innsatslederen her:

FOTO: Vegar Erstad.

Leter etter bil

Mannen skal ha søkt tilflukt i en leilighet en periode etter skyteepisoden. En bil ble sett kjørende fra stedet der skuddene ble avfyrt, og politiet søker fremdeles etter denne.

Mann skutt på Holmlia i Oslo

Politiet var onsdag kveld i gang med å kartlegge spor og snakke med folk i området.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bilen skal være en sølvfarget, litt større bil som kjørte i retning mot Holmliaveien, ifølge politiet. Muligens av typen Chrysler Voyager eller Ford X Max.

– Det var minst én, kanskje flere menn som forsvant i bilen, sier Skotnes.

Politiet tror det ble brukt et håndvåpen.

Søker gjennom natten

Operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt sier til NRK ved 02.00-tiden natt til torsdag at ingen er pågrepet så langt.

– Vi jobber på flere plan gjennom natten, med blant annet søk, tekniske undersøkelser og vitneavhør. Vi vil også gå gjennom videoovervåkning, sier han.

Jøkling legger til at voldsavsnittet har overtatt etterforskningen av saken.

Mann skutt på Holmlia

Politiet søker i området med hunder.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ber vitner ta kontakt

Like før klokken 05.00 opplyser politiet at etterforskningen har pågått gjennom natten, og vil fortsette utover dagen.

– Vi er interessert i eventuelle observasjoner av personer, kjøretøy eller annet som kan knyttes til hendelsen, skriver de på Twitter.

Skyting, knivstikking og vold

Det har de siste månedene vært flere voldshendelser på Holmlia. Så sent som 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket i nettopp Ravnåsveien.

Politiet opplyste først at det kunne være snakk om så mange som tolv gjerningspersoner, men det er ikke kjent om noen er pågrepet for denne voldsepisoden.

I begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia i Oslo. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg. To menn i 20-årene ble pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Det er ikke kjent om politiet knytter onsdagens skyting til noen av disse hendelsene.

Skyting Holmlia 07.02.2018