Mads Østberg kolliderte i Australia

Mads Østberg kolliderte med en tømmerbil under trening før VM-runden i Australia i dag. Østberg opplyser i en melding til oss at han og kartleseren har kommet greit fra det.

Mads Østberg

Mads Østberg var innblandet i et uhell i Australia i dag.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

– Vi er OK, men må se an formen, skriver Østberg i en kort melding til NRK Østfold.

Rally Australia kjøres fra torsdag til søndag.

Mads Østberg og kartleseren Jonas Andersson havnet på sykehus etter ulykken, melder VG.

Ikke alvorlig skadet

– Vi hadde et uhell på gjennomkjøringen i dag. Vi møtte en stor lastebil på den siste etappen. Veien var for smal og det var ingen måte å unngå en kollisjon, sier Østberg i en uttalelse.

Han forteller videre at de ble tatt hånd om av medisinsk personell på det lokale sykehuset.

– Vi er ok, ingen alvorlige skader, forsikrer Østberg.

Faren er ikke bekymret

Mads Østbergs far Morten Østberg sier at de nå avventer hva stevnelegen sier.

– Det var på den siste fartsetappen på gjennomkjøringen i dag. De gjør jo en gjennomkjøring for å notere seg noter og veibeskrivelse. På den siste fartsetappen, omkring fire kilometer før mål, møter de en stor tømmerbil i en sving og har ingen mulighet for å unngå en smell, forklarer Morten Østberg.

Faren er ikke bekymret for alvorlighetsgraden av skader på guttene, men sier det kan være fryktelig ubehagelig å kjøre rally med.

– Det er eventuelt ribbeinsskader, og normalt sett klarer man seg fint med det. Det er litt spesielle påkjenninger for dem som sitter og kjører en rallybil: Det hopper og spretter, det er røffe veier. Det bør helst ikke være veldig mange brudd, sier Morten Østberg.