Politiet går gjennom 160.000 bilder i jakt etter steinkister

Jakten på dem som drepte og parterte en 64 år gammel mann og senket kroppsdelene i havet utenfor Saltö i Sverige har ledet aktoratet til steinkistejakt.

Likfunn i Strömstad

Kroppsdelene til en 64 år gammel mann ble funnet senket i havet utenfor Saltö i Strömstad kommune i fjor.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ifølge avisen Bohusläningen skal nå 160.000 bilder gås gjennom i jakten etter steinkister.

– Det stemmer at vi har fått opplysninger om steinkister i etterforskningen, mer enn det kan jeg ikke si, sier kammaråklagaren Viktoria Karlsson til avisen.

Avisen sitter på opplysninger om at to menn som er mistenkte i saken skal ha kjøpt såkalte steinkister, en konstruksjon som kan fylles med stein og senkes i vann. Dette gjør at politiet nå skal undersøke 160.000 bilder av teknisk utstyr som er beslaglagt fra mennene.

De to ble pågrepet i slutten av januar og er mistenkte for å ha drep den 64 år gamle mannen.

LES OGSÅ:

Den drepte var dømt for drap

Det parterte liket av en 65 år gammel mann ble oppdaget av sportsdykkere i sjøen ved Saltö utenfor Strömstad i begynnelsen av september i fjor.

Fortsatt er flere kroppsdeler ikke funnet. På grunn av blant annet blodspor i huset mener politiet at mannen ble drept og partert i sitt eget hjem.

Den drepte mannen som er fra Göteborg-området ble i 2007 dømt for å ha skutt og drept sin daværende kone. Han ble løslatt fra soning i fjor våres og bare noen få måneder senere ble han meldt savnet av familien.

LES OGSÅ: