Lege overså prolaps -kvinne ble lam

Kvinnen hadde hatt sterke ryggsmerter i lang tid, men dristet seg til å ha sex med mannen sin. Det endte med lammelser i setet.

Illustrasjonsfoto
Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

Nå får legen hennes flengende kritikk av Helsetilsynet.

Ga blaffen i prolaps

Kvinnen i slutten av tjueårene oppsøkte legen for ryggsmerter første gang tre år tidligere. Da var hun gravid i fjerde måned.

Men smertene fortsatte også etter fødselen. I perioder kunne kvinnen knapt sitte, hun måtte støttes opp med puter for å amme, greide ikke å kjøre bil, og måtte stå når hun var på jobb

Fastlegen skrev ut smertestillende når smertene var verre enn vanlig, men sendte henne ikke til videre utredning eller behandling.

Heller ikke da røntgen-bilder viste et stort prolaps i ryggen, foretok legen seg noe som helst.

Ble lammet - men kunne tisse

Etter at kvinnen ved en anledning dristet seg til et samleie med mannen sin, mistet hun imidlertid følelsen i store deler av setet og underlivet. Samtidig var smertene i ryggen voldsomme.

Men fastlegen tok ikke affære denne gangen heller. Han men mente smertene ikke var akutt nok for innleggelse, fordi hun fortsatt kunne tisse!

Men han skrev ut sterke medisiner over telefonen.

Hentet i ambulanse

Da kvinnen til slutt ringte legevakten for hjelp, ble hun hentet i ambulanse og lagt inn på sykehus umiddelbart.

MR-bildene viste massive prolapser i rygg og sete. Hun ble operert, men hadde fortsatt ikke fått igjen førligheten da hun klaget legen inn for Helsetilsynet.

Helsetilsynet i Østfold slår fast at legen har opptrådt uforsvarlig over lang tid.

- Vedkommende har både brutt forskriften om forsvarlig behandling, og ført for dårlig journal, sier Knut Fredrik Thorne i Helsetilsynet i Østfold.