– Noen kan ha vært i låven og røyket

Politiet skal etterforske låvebrannen ved Isesjøbråten ved Sarpsborg fra natt til onsdag.

Låve brant til grunnen ved Isesjøbråten

Låven på gårdstunet brant ned til grunnen.

Foto: Petter Larsson/NRK

Nødetatene rykket ut til låven ved Isesjøbråten i Sarpsborg i 4.30-tiden natt til onsdag. Da de kom frem var låven overtent.

Politiet skal etterforske brannen og vil blant annet se om brannen kan ha sammenheng med en ungdomsfest i nabohuset.

– I huset har det vært en fest med femten ungdommer. Noen kan ha vært i låven og røyket, men om de har vært inne eller har stått ute er usikkert. Det har jo regnet mye i natt, sier operasjonsleder Ingar Signebøen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge avisen fikk også boligen skader i form av smeltet maling og sprukne vinduer. Verken mennesker eller dyr ble skadet.

– Det er ikke konkludert med en brannårsak. Men låven har brent helt ned og det var en bygning uten strøm. Politiet vil avhøre ungdommene som var på fest i våningshuset, så få vi se hva vi klarer å komme frem til, sier politiets operasjonsleder til NRK.

Da NRKs fotograf var på stedet i 10-tiden hadde brannvesenet forlatt stedet, selv om det fremdeles var åpne flammer fra ruinene.

– Det er ingen fare for spredning der nå, men vi sender opp en tankbil for å slå ned flammene, fikk NRK opplyst en drøy halvtime senere.

Låve brant til grunnen ved Isesjøbråten

Det var fremdeles åpne flammer fra ruinene etter at brannvesenet hadde forlatt stedet.

Foto: Petter Larsson/NRK