Kjelleren oversvømt for fjerde gang

Familien Jakobsen i Fredrikstad fortviler. For fjerde gang har et kraftig regnvær fylt kjelleren med vann.

Kjelleren fylt av vann

Kjelleren til familien Jakobsen på Kråkerøy i Fredrikstad er fylt med vann for fjerde gang. - Det er helt fryktelig, sier Cathrine Jakobsen.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Meteorologisk institutt anslår at det kom rundt 20 millimeter regn i Fredrikstad-området i løpet av et par timer på morgenkvisten torsdag.

LES: Kloakk, oversvømmelser og kaos

Det ekstreme regnværet sørget blant annet for stengte veier og trafikk-kaos, men var også en katastrofe for familien Jakobsen på Kråkerøy i Fredrikstad.

Ekstremt regnvær i Østfold

- Dette er fjerde gang kraftige regnbyger fører til at kjelleren vår blir oversvømt. Spruten stod rett opp fra sluket og vannet piplet inn gjennom veggene. Det er helt fryktelig, sier en svært oppgitt Cathrine Jakobsen til NRK.

Hun forteller at flere husstander i gaten hvor familien bor er rammet på samme måte. Ifølge Jakobsen er det kommunen som har skylden.

Store skader

- Når det regner såpass kraftig klarer ikke ledningsnettet å ta unna alt vannet. Kommunen vet godt om problemet, men har ikke gjort noe med det. Det er skuffende, sier hun.

Nå gruer familien seg til å ta kontakt med forsikringsselskapet - nok en gang.

- Det blir store skader i kjelleren. Vi får jo igjen penger på forsikringen, men det er fryktelig slitsomt når det skjer gang på gang, sier Jakobsen.

Kjelleren full av vann

Ulf Jakobsen kan bare konstatere at forsikringsselskapet må kontaktes igjen. - Spruten stod rett opp fra sluket og vannet piplet inn gjennom veggene.

Foto: Thomas Berger / NRK

Virksomhetsleder ved vei, vann og avløp, Elisabeth Syversen, bekrefter at avløpsnettet i kommunen ikke klarer å ta unna alt vannet.

- Rørene blir så fulle at kloakken renner over. Dette har skjedd flere steder i byen, blant annet ved Øra og på Kråkerøy, sier hun.

Telefonstorm

Det er bare få uker siden NRK kunne fortelle at et kraftig regnvær skapte vannkaos for beboerne i Christianslund Allé i Fredrikstad .

Da fikk nemlig 50 beboere i helgen fikk kjellerne sine fylt med vann og kloakk for tredje gang i år. Den gang anslo forsikringsselskapet IF at skadeomfanget var på nærmere 8 millioner kroner.

Brannvesenet i Fredrikstad, og kommunens servicetorg kan fortelle at det ekstreme regnværet torsdag har ført til telefonstorm fra publikum.

I løpet av morgenen skal brannvesenet ha fått over 50 oppdrag på grunn av vannmengdene.