Klarsynt kan ha funnet øksen til savnede Håkon

Michael Winger som vant TV-programmet «Jakten på den 6. sans» har gjort funn i skogen der Håkon Andersen forsvant i fjor.

Håkon Andersen

Øksen som ble funnet av klarsynte Michael Winger skal ha tilhørt savnede Håkon Andersen.

Foto: Privat

Håkon Andersen forsvant fra en hyttetur med tre venner i Budalsvika i Aremark i desember i fjor, og har vært savnet siden den gang.

De fire gikk innover mot hytta fra svensk side sent på kvelden mandag 10. desember. Tre av dem valgte å snu. Ingen har hørt fra Andersen siden.

Politiet gjennomførte søk i området i en periode, men avsluttet søkene uten funn på grunn av vanskelige forhold. Familie og venner har fortsatt å lete - i tillegg kontaktet familien klarsynte Michael Winger.

– Sist vi var i skogsområdet med Michael, så fikk han en føling på hvor han mente Håkon kunne være, sier Richard Andersen, Håkons bror.

Fant øks og genser

I går var Winger tilbake i området han mente at Håkon kunne være. Der ble det funnet en øks og biter av klær.

– Vi gikk dit jeg følte og fant stedet jeg har beskrevet. Her gjorde vi to funn. En liten øks som tydelig har tilhørt den savnede Håkon Andersen og litt rester fra en genser som også skal ha tilhørt han. Nå har vi gitt dette videre til broren, skriver han i en e-post til NRK.

– Det er en liten 23 cm «Fiskars» øks, som var orange og sort. Vi fikk bekreftet fra reisefølget at øksen til Håkon så slik ut, sier Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leteaksjon i Aremark

Politiet og Røde Kors har lett i områdene rundt hytta mannen og tre venner skal ha oppholdt seg på - uten hell.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Les også:

Politiet gjenopptar søket

Lensmann, Monica Anstensen

Lensmann i Aremark, Monica Anstensen.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Broren håper nå at funnene kan gjøre at politiet gjenopptar etterforskningen av saken.

– Det har kommet et par nye momenter i saken. Det har blitt bart og mildt, i tillegg har vi gjort disse funnene. Nå håper vi at politiet kan sette i gang etterforskningen igjen.

Politiet bekrefter at de nå skal analysere funnene for å se om de tilhørte Andersen.

– Vi vil undersøke om dette er noe som kan tilhøre savnede Håkon, og setter også i gang søk med hund i det området funnene ble gjort, sier lensmann i Aremark, Monica Anstensen.

Når starter dere disse søkene?

– De setter vi i gang nå i dag.

Rundt klokken 16:00 avsluttet politiet søket uten resultat.