Hopp til innhold

– Vi har ikke forlatt ham i skogen

Håkon Andersens reisefølge sier de hadde kontakt med Håkon da han satt på hytta.

Håkon Oskar Andersen

Håkon Andersen har vært savnet siden 11. desember etter en hyttetur i Aremark.

Foto: Politiet/NRK

– Vi snudde for å lete etter fjerdemann. Håkon fortsatte opp til hytta. Dette var noe vi tre avgjorde i fellesskap, forteller en av personene som var med på turen til Budalshytta.

Håkon Andersen har vært savnet etter hytteturen i Budalsvika 11. desember. Det har blitt søkt flere ganger etter Ryggemannen - uten resultat.

– Vi har ikke forlatt ham i skogen. Sist vi hadde kontakt med ham, så satt han på hytta og alt var bra, forteller mannen som ønsker å være anonym.

LES OGSÅ:

Måtte lete etter fjerdemann

Han og kjæresten og en person til var med på hytteturen. Han forklarer at da de var på vei opp til hytta begynte det å snø kraftig og det ble kaldt.

Det var drøyt fire og en halv kilometer fra parkeringsplassen og opp til hytta. Håkon Andersen fullførte turen opp til hytta, mens paret snudde for å finne fjerdemann som sakket akterut.

– Vi fant ham til slutt nede ved hytta vi parkerte bilen ved. Da var det så kaldt at vi måtte bryte oss inn i en hytte for å få tilbake varmen, forteller mannen.

Det siste de så av Håkon Andersen var natt til 11. desember

– Vi snudde ved ett-tiden og kom ned til parkeringsplassen to-tre timer senere.

Mannen forteller de sist hadde kontakt med Håkon Andersen var i sekstiden på morgenen.

LES OGSÅ:

Føler seg mistenkeliggjort

– Da hadde han fyret opp i hytta og lurte på når vi kom. Men vi skulle i et møte og skulle låne bilen hans. Det hadde vi avtalt på forhånd.

– Men vi hadde ikke nøkkelen til bilen hans, så vi måtte skaffe annen transport, sier han.

Han føler at de har blitt mistenkeliggjort etter turen og ønsker å gi sin versjon på hva som skjedde.

– Vi har sittet i lange avhør og vi har gitt den informasjonen vi sitter inne med. Vi ga fra oss telefonene slik at politiet kunne sjekke hvor vi har vært og trafikken på telefonen, sier han.

– Vi har også vært i kontakt med folk rundt Håkon og gitt informasjon - det har ikke kommet frem.

Nytt søk i morgen

Politiet antar at Håkon Andersen har gått seg vill og omkommet. I dagene etter forsvinningen søkte letemannskaper i området rundt hytta på norsk og svensk side, uten resultat.

Familie og venner har også drevet private leteaksjoner etter Andersen. Like før jul gikk politiet ut med navn og bilde av han, og ba om tips fra publikum i saken.

I morgen skal politiet gjennomføre et nytt søk.

– Da er vi ute med hunder og politi. Det er ikke mye snø der nå, så om han er der, så håper vi jo at vi finner ham, sier lensmann i Aremark, Monica Anstensen.