Järryd versus Ruud

To tennislegender møtes til kamp i Halden.

Christian Ruud

NORGES BESTE. Christian Ruud, med fortid som spiller og sjef for Norges Tennisforbund har spilt i tre Sommer-OL.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP

Det ligger mye nostalgi i luften, når en av Sveriges tidligere tennisstjerner Anders Järryd møter Norges aller beste spiller gjennom tidende Christian Ruud i Halden.

Järryd skal under oppholdet trene og inspirere tennis-juniorer fra Østfold.

Les også:

Skal gi Østfold et løft

Den tidligere verdensfemmeren i tennis, svenske Anders Järryd, skal 23.-25. mai i år besøke Halden, der han skal trene lokale juniorer og spille oppvisningskamp mot Christian Ruud, skriver tennis.no.

- Det er seks juniorer fra Halden, Fredrikstad og Sarpsborg med i opplegget, og vi er sikre på at dette vil være en stor inspirasjon for de unge spillerne, sier Geir Andersen i Team Halden, som er lokal arrangør til NRK.

Interessen for å se gamle stjerner i aksjon er økende, og dette er også noe Halden Tennisklubb og Team Halden har lagt merke til og ønsker å samarbeide om å få fokus på.

Møttes aldri

Anders Järryd (født i 1961) ble profesjonell tennisspiller i 1980. Han vant åtte single- og 59 doubleturneringer i løpet av sin tenniskarriere.

Han vant aldri noen Grand Slam-tittel i single, men i double vant han åtte. Han var som best nummer fem (22. juli 1985) på rankingen over verdens beste mannlige singlespillere og (12. august 1985) toppet han listen som verdens beste doublespiller.

Christian Ruud (født 1972 ) var Norges beste tennisspiller gjennom tidende før han la opp i 2001, men et godt stykke unna Järryd på rankingen.

Christian Ruud nådde sin høyeste ATP-ranking 9. oktober 1995 og 3. mars 1997 da han var nummer 39 i verden. Han representerte Norge både under under Sommer-OL 1992 i Barcelona, Sommer-OL i 1996 i Atlanta, samt i Sommer-OL i Sydney i år 2000.

De to tidligere toppspillerne møtte hverandre ikke i sine aktive karrierer, men har spilt mot hverandre ved flere anledninger senere, blant annet i oppvisningskamper i Classic of Champions som har invitert tidligere storheter til oppvisningsturnering i den svenske kystbyen Lysekil, skriver tennis.no.