Hopp til innhold

Ektepar gir bort familieferie på Facebook

Ekteparet Bjerke låner bort hytta gratis til en barnefamilie i sommer, etter å ha blitt inspirert av en Facebook-annonse.

Tine og Glenn Bjerke

Glenn og Tine Bjerke låner ut landstedet sitt i Sverige i sommer.

Foto: Privat

Mange har latt seg inspirere av Kristine Åsbø og familien hennes, som denne uka annonserte at de låner bort hus og bil til en familie som ellers ikke kunne reist på ferie.

Tine Bjerke fra Ørje ble rørt når hun så annonsen på Facebook. Sammen med mannen sin Glenn bestemte hun seg raskt for å gjøre noe lignende.

– Jeg syns det var så flott, og så tenkte jeg at vi hadde mulighet til å gjøre noe av det samme, forteller hun til NRK.

– Jeg ble nesten litt irritert på meg selv, at det ikke hadde vært mulig å komme på den tanken selv, men det viktigste er at man lar seg inspirere, ler hun.

– Overveldende respons

Facebook-annonse

Dette bildet har Trine og mannen hennes lagt ut på Facebook.

Foto: Private bilder

Nå låner de ut landstedet sitt i Sverige gratis i en uke, og fyller opp kjøleskapet for en familie som virkelig trenger det.

– Vi er selv småbarnsforeldre, og vet hvor vanskelig det kan være å reise på ferie med små unger. Det i seg selv kan være vanskelig, og i tillegg er det kjempedyrt.

Facebook-annonsen deres har fått overveldende respons, og flere hundre henvendelser har ramlet inn i innboksen til Tine.

– Det får meg til å tenke at dette virkelig er noe som berører mange. Det kommer til å bli kjempevanskelig å avgjøre hvem som fortjener dette mest, sier hun.

Kristine Åsbø syns det er rørende at Glenn og Tine har plukket opp ideen deres.

– At de tilbyr landstedet sitt til en barnefamilie i ei uke er jo helt fantastisk. Jeg håper at det er flere som stiller seg spørsmålet: Hva kan jeg gjøre, sier hun til Aftenbladet.

Håper flere blir inspirert

Tine og Glenn håper flere lar seg inspirere av familien Åsbø på Jæren. Det er ikke alltid så mye som skal til, påpeker Tine.

– Man kan invitere noen på kaffe eller ta med naboungene på stranda. Hvis man har noen gratisbilletter til Tusenfryd kan man gi dem videre. Det behøver ikke være større enn det.

Når de skal avgjøre hvem som får benytte seg av vakre landstedet i Sverige i sommer blir det sannsynligvis gjennom loddtrekning, tror Tine.

– Det er mange familier som har det vanskelig. Man tenker ofte at de som trenger hjelp er så langt unna, men det kan jo være naboen din eller noen i familien din.

Når familien Åsbø frå Nærbø reiser på sommarferie i år, vil dei samstundes gi ein annan familie gratis ferie ved å låna vekk huset og bilen sin. – Eit bra tiltak, ifølgje Røde Kors, som opplyser om at kapasiteten er sprengd ved deira eige ferietilbod for fattige familiar i Norge.

Familien Åsbø låner ut huset og bilen sin i en uke.