Hopp til innhold

Lei av å vente på legevakta?

DRAMMEN (NRK): På legevakta i Drammen innføres det nå oppmøteavtale for å minske ventetiden for pasienter.

Legevakta for Drammensregionen

Om noen uker kan pasienter i Drammens-området avtale oppmøtetid når de ringer legevakta. Målet er å korte ned ventetiden.

Foto: NRK

Mange av oss har opplevd å vente både i to og tre timer på legevakta før vi blir kalt inn. Med den nye ordningen kan du ringe legevakta før du drar ned, og avtale en tid for oppmøte. Dermed kan du holde senga frem til avtalt tid.

På legevakta i Drammen er den gjennomsnittlige ventetiden på 55 minutter. Men om noen uker vil det være mulig å vente hjemmefra i stedet for å sitte på venteværelset på legevakta.

Ventet i elleve timer

En dame som NRK treffer på legevakta forteller at hun en gang opplevde å sitte og vente i elleve timer. Den dagen vi treffer henne, har hun bare vært der i et par timer.

Per Magne Michaelsen

Per Magne Michaelsen er legevaktsjef i Drammen. Han tror den nye ordningen vil gjøre ventetiden kortere for pasienter.

Foto: Linn Christoffersen / NRK

Legevaktsjefen, Per Magne Michaelsen, forteller hvordan man gjør det:

– Du ringer til legevakta, og en sykepleier vil sammen med deg vurdere tilstanden for å bestemme om du kan vente litt. Så vil sykepleieren finne et tidspunkt for oppmøte på legevakta. Og når du da kommer til legevakta til det tidspunktet som dere er blitt enige om, vil vi prøve og prioritere deg så raskt som mulig.

Målet med ordningen er å få ned ventetiden.

– Og da vil vi også få mer fornøyde pasienter, sier han.

Barna blir utålmodige

På en stol på legevakta i Drammen sitter en mor med to små barn som løper rundt. Det er ikke så mye å gjøre der for søskenparet. De synes det er litt kjedelig å sitte der og vente. Moren forteller at de har sittet der en stund.

– Vi har nok ventet i en time. Jeg hadde ringt og sagt fra at vi skulle komme. Men det blir fort litt kjedelig når det ikke er så mye å leke med, sier hun.