Ikke redd for terror under Norway Cup

Norway Cup får sin andel lag fra Østfold i år som alle år, men nå er det et ekstra element med når turneringen starter på søndag: Et troverdig terrorvarsel om angrep mot Norge, i en eller annen form, i løpet av de kommende dagene.

Øyvind Strøm

– Vi har snakket om det, men jeg ser ingen grunn til å holde min datter hjemme, sier fotballkretsleder og fotballfar Øyvind Strøm.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Fram til noe skjer eller alarmen avblåses kan folk bare spekulere i hva som kan være et mål. Norway Cup, med sine titusener av unge fotballspillere er nevnt av flere, men daglig leder i Østfold fotballkrets, Øyvind Strøm, er ikke bekymret. Lite tyder på at andre er det også.

– Det har ikke vært noen telefonstorm til oss i dag.

Har vært et samtaleemne

Strøm er også far til en jente som skal spille i årets Norway Cup, men ser ingen grunn til å holde henne hjemme fra turneringen.

Vi har jo ingen forutsetninger for å mene noe om hva som ligger bak dette. Vi får bare stole på at det gjøres fortløpende vurderinger.

Øyvind Strøm, daglig leder Østfold fotballkrets

– De har trent i dag, og der var det selvfølgelig et samtaleemne blant oss foreldre, men jeg vil ikke si at det var noen panikkstemning.

– Vi antar at arrangøren har full kontroll på dette, at de gjør det som er fornuftig og riktig i nært samarbeid med politiet i Oslo.

Stoler på at de kan jobben sin

Ledelsen av Norway Cup sier de har rådført seg med politiet, og ikke kommer til å øke beredskapen når de 30.000 spillerne fra 50 land går i gang på Ekebergsletta.

Strøm ser ingen grunn til å overprøve de som har nærmere kjennskap til problematikken enn ham selv.

– Det tror jeg er en fornuftig holdning. Vi har jo ingen forutsetninger for å mene noe om hva som ligger bak dette. Vi får bare stole på at det gjøres fortløpende vurderinger, de arrangementene som blir sikkert ansett som sikre og trygge.