NRK Meny
Normal

Øker foreløpig ikke beredskapen på Norway Cup

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier at de foreløpig ikke øker beredskapen under Norway Cup, til tross for terrortrusselen.

Norway Cup

Norway Cup øker foreløpig ikke beredskapen etter terrortrusselen mot Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte PST-sjef, Benedicte Bjørnland, at en terrorgruppe i Syria planlegger å gjennomføre en terroraksjon i Norge i løpet av få dager.

Denne helgen starter Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo hvor omtrent 30.000 spillere fra over 50 land skal delta. Turneringen varer fra 27. juli til 2. august.

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier til NRK at de ikke forholder seg til trusselen og at han utover det ikke har noen kommentar.

Sikkerhetsansvarlig i Norway Cup, Cato Løken, sier at de forholder seg til råd fra politiet.

– Vi gjør som vi alltid gjør i slike situasjoner – vi forholder oss til de rådene vi får fra politiet. Det er de som styrer sikkerhetsinnsatsen rundt Norway Cup og den situasjonen som har oppstått nå, opplyser han.

Politiet vurderer tiltak

Politiet sier at de vurderer om de skal gjøre noen tiltak, men at det ikke er noen grunn til å tro at Norway Cup er et mål.

– Vi jobber med saken sammen med arrangøren, og vurderer fortløpende trusselbildet, men per nå ville jeg ikke hatt betenkeligheter med å sende mine barn til Norway Cup, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han beskriver dette som en av de store pedagogiske utfordringene når det gjelder bevæpnede tiltak fra politiet.

– Politiet kan ikke garantere for sikkerheten, men vi gjør det vi mener er nødvendig for å sikre arrangementet slik som trusselbildet er nå, sier Fredriksen.

– Forstår at folk er engstelige

Leder i Sogn og Fjordane fotballkrets, Robert Endestad, oppfordrer alle til å reise til fotballturneringen tross terrortrusselen.

– Jeg forstår at folk er engstelige, men oppfordrer de til å følge retningslinjene som blir gitt og lar barna delta i verdens flotteste fotballturnering. Det er viktig å ikke lage for mye skremselspropaganda. Jeg tror det er mest fornuftig, sier han til NRK.no.

51 lag og over 500 spillere i alderen 10–19 år fra Sogn og Fjordane er påmeldt til Norway Cup. Endestad sier at fotballturneringen kan være et terrormål.

– Det er verdens største fotballturnering og det kan fort være et terrormål. Meg jeg har troen på at PST og politiet har god kontroll på situasjonen, sier han.

Siste nytt

 • Mowinckel inn til sjetteplass

  Ragnhild Mowinckel leverte karrierebeste i fredagens verdenscuprenn i utfor. I Cortina endte hun på sjetteplass, 1,07 bak italienske Sofia Goggia, som vant på hjemmebane.

  Lindsey Vonn ble nummer to, mens Mikaela Shiffrin ble treer.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Lett match for Nadal

  Topprangerte Rafael Nadal fikk en enkel jobb i tredje runde av Australian Open. Spanjolen slo bosnieren Damir Dzumhur i strake sett med sifrene 6-1, 6-3, 6–1.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
VM skiflyging: Kvalifisering
V-cup skøyter: 500 m menn
Vinterstudio
Vinterstudio
EM kunstløp: Menn