Øker foreløpig ikke beredskapen på Norway Cup

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier at de foreløpig ikke øker beredskapen under Norway Cup, til tross for terrortrusselen.

Norway Cup

Norway Cup øker foreløpig ikke beredskapen etter terrortrusselen mot Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte PST-sjef, Benedicte Bjørnland, at en terrorgruppe i Syria planlegger å gjennomføre en terroraksjon i Norge i løpet av få dager.

Denne helgen starter Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo hvor omtrent 30.000 spillere fra over 50 land skal delta. Turneringen varer fra 27. juli til 2. august.

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier til NRK at de ikke forholder seg til trusselen og at han utover det ikke har noen kommentar.

Sikkerhetsansvarlig i Norway Cup, Cato Løken, sier at de forholder seg til råd fra politiet.

– Vi gjør som vi alltid gjør i slike situasjoner – vi forholder oss til de rådene vi får fra politiet. Det er de som styrer sikkerhetsinnsatsen rundt Norway Cup og den situasjonen som har oppstått nå, opplyser han.

Politiet vurderer tiltak

Politiet sier at de vurderer om de skal gjøre noen tiltak, men at det ikke er noen grunn til å tro at Norway Cup er et mål.

– Vi jobber med saken sammen med arrangøren, og vurderer fortløpende trusselbildet, men per nå ville jeg ikke hatt betenkeligheter med å sende mine barn til Norway Cup, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han beskriver dette som en av de store pedagogiske utfordringene når det gjelder bevæpnede tiltak fra politiet.

– Politiet kan ikke garantere for sikkerheten, men vi gjør det vi mener er nødvendig for å sikre arrangementet slik som trusselbildet er nå, sier Fredriksen.

– Forstår at folk er engstelige

Leder i Sogn og Fjordane fotballkrets, Robert Endestad, oppfordrer alle til å reise til fotballturneringen tross terrortrusselen.

– Jeg forstår at folk er engstelige, men oppfordrer de til å følge retningslinjene som blir gitt og lar barna delta i verdens flotteste fotballturnering. Det er viktig å ikke lage for mye skremselspropaganda. Jeg tror det er mest fornuftig, sier han til NRK.no.

51 lag og over 500 spillere i alderen 10–19 år fra Sogn og Fjordane er påmeldt til Norway Cup. Endestad sier at fotballturneringen kan være et terrormål.

– Det er verdens største fotballturnering og det kan fort være et terrormål. Meg jeg har troen på at PST og politiet har god kontroll på situasjonen, sier han.

Siste nytt

 • Stygt fall på utfor-trening

  Kjetil Jansrud var beste norske på 25.-plass i torsdagens utfortrening i Saalbach-Hinterglemm. Tyske Jacob Schramm falt stygt.

  Schramm fikk et brutalt møte med sikkerhetsnettet. Han ble hentet med helikopter og fraktet til sykehus.

  – Jeg kjørte for rett inn i kompresjonen og greide ikke å motstå trykket. Det gjorde veldig vondt med en gang, sa han til avisen Frankenpost på vei til München, der han skulle gjennomgå ytterligere undersøkelser.

  Frykten for en veldig alvorlig skade kunne 22-åringen avkrefte.

  Jansrud var 1,24 sekund bak Dominik Paris, som noterte bestetiden. Henrik Røa hadde 33. beste tid, 1,71 sekund bak Paris.

  w6_Uc9ft6i4
  Foto: Giovanni Auletta / AP
 • Pallen glapp for Norge på stafetten

  Det ble en intens duell om seieren mellom svenske Elvira Öberg og hviterussiske Elena Kruchinkina på sesongens siste verdenscupstafett i skiskyting. Svensken var sterkest i spurten, og dermed sikret Sverige både seier i dagens renn og vant stafettcupen sammenlagt.

  – Det var så tøft, men jeg er så utrolig glad nå. Jeg har aldri opplevd noe som dette før, og at vi vinner cupen er helt «crazy», sier den relativt ferske ankerkvinnen Elvira Öberg.

  Frankrike ble nummer tre.

  Norge havnet utenfor pallen etter totalt ti ekstraskudd og én strafferunde til Ida Lien. Dermed måtte de norske løperne ta til takke med fjerdeplass.

  – Det er rett og slett for dårlig skyting som feller Norge i dag, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

 • Tobias Christensen til Vålerenga

  Den norske U21-landslagsspilleren Tobias Christensen er klar for Vålerenga. Han kommer fra Molde og har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben.

  Det bekrefter Vålerenga torsdag ettermiddag.

  Det har tidligere i uken vært spekulert i om Christensen ville signere for Vålerenga, og nå er overgangen omsider klar.

  20-åringen fikk sin debut for Start i 2017 før han gikk til Molde i 2019.

  Eliteserien 2020: Start - Molde (2 - 3)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal