Høylydt lørdagsnatt i Østfold

Høy musikk plaget østfoldingene i natt til den grad at politiet måtte si fra at de ikke har ressurser til å dra ut og be folk skru ned lydstyrken.

Politi høy musikk
Foto: Montasje: Rune Fredriksen

– Politiet har stor forståelse for frustrasjonen den enkelte opplever, men må prioritere alvorligere hendelser, skriver politidistriktet på Twitter.

- Det har nok vært over gjennomsnittet av det i natt, trolig på grunn av godt vær og fellesferie. Mange sitter ute litt ut over midnatt, sier operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt.

Og da bare man spille høy musikk?

– Det virker som en blir litt lite kritisk til omgivelsene etterhvert som natten skriver frem, sier Nordang.

Det var spesielt i Moss at politiet måtte bruke sine ressurser i natt, alt knyttet til krakilsk oppførsel på utesteder i sentrum av byen.

Mye mas i Moss

Klokken 22:00 ble en mann i 30-årene pågrepet og satt i arrest, for det politiet kaller voldelig og ufyselig opptreden. En drøy time senere pågrep politiet en mann i 50-årene, og har anmeldt ham for ordensforstyrrelse. Klokken 01:15 ble en mann i 40-årene arrestert. Han er anmeldt for å ha vært voldelig mot en vakt på et utested. Og klokken 01:55 ble en kvinne i 30-årene arrestert, etter at hun kastet en drink i ansiktet på en bartender på et utested. Etterpå bet hun ham i fingeren.

Bortsett fra en Ole Ivars-konsert i byen - som politiet ikke knytter noen episoder til - har det ikke vært noen arrangementer av noe slag i Moss, ifølge Nordang.

Ellers opplyser politiet om en haldenser i 70-årene, som er anmeldt og satt i arrest for utidig opptreden på et utested i byen. Ved midnatt ble to utenlandske menn pågrepet i Sarpsborg, etter at en politipatrulje tok dem på fersken med stjålne sykler.