Flyktet med tog etter væpnet ran – pågrepet etter tre stopp

To unge gutter ranet frisørsalong i Halden og flyktet med tog. På Råde stasjon ventet ni politibiler.

Frisørsalong ranet i Halden

Denne frisørsalongen i Violgata i Halden ble ranet søndag kveld.

Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK

Politiet fikk melding klokken 19.47 om at to maskerte personer hadde gått inn i en frisørsalong i Violgata i Halden sentrum. Kort tid etterpå kom de løpende ut igjen.

– Etterpå fikk vi vite at de kunne befinne seg på et tog i retning Oslo. Så vi holdt igjen toget på Råde stasjon, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Det var Halden Arbeiderblad som omtalte saken først.

Sendte ni politibiler

Hele ni politibiler ventet de mistenkte på stasjonen, som ligger nesten fem mil unna ransstedet. 20.54 gikk politiet til aksjon.

– Vi holdt påstigende passasjerer unna og tok kontroll på to mistenkte som passet til beskrivelsen, sier han.

– Var det noe fare for de andre togpassasjerene?

– Det var et massivt oppmøte av politi, og det preger nok passasjerene ombord. Men konduktøren forklarte i etterkant hva vårt ærend var, og vi har fått beroliget dem. Det har nok ikke vært så mange politibiler på Råde på mangfoldige år, sier Marstad, som berømmer sine kolleger for godt og raskt politiarbeid.

– Unge gutter

Det ble funnet en gasspistol og gjenstander som skal stamme fra ranet. Marstad vil ikke gå inn på hva som ble stjålet, men sier det var av begrenset verdi.

Den ene pågrepne er 15 år. Vedkommende er ikke fra Østfold, og ifølge politiet er det ikke første gang han har begått ran.

Begge er kjørt til arrest. Der vil de sitte til barnevernet kan overta dem.