– Vi må ha ganske mange tanker i hodet

Mjøndalentreneren tenker på alle mulige utfall i serieavslutningen. Tror sjetteplass er bedre enn å bli nummer fem.

Vegard Hansen

MIF-trener Vegard Hansen må ha mer enn én tanke i hodet når sesongen går mot slutten. (Her fra NM-kvartfinalen mot Molde)

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi har snakket litt om det allerede, vi må følge med på de andre kampene i 1. divisjon. Vi må vite forskjellige scenarioer og hva som skjer dersom og hvis. Og litt inn mot siste runde også, hvem som har enkle motstandere og hvem som ikke har det, sier Mjøndalentrener Vegard Hansen til NRK.no, og legger til:

– Det blir en litt annen utfordring som trener, vi må ha ganske mange tanker i hodet. Og vi må ha full oversikt over hva som skjer rundt på arenaene ellers, og vite litt om hva som skjer i siste serierunde.

Har alt i egne hender

For Mjøndalen er allikevel utgangspunktet enkelt. De ligger på sjetteplass i 1. divisjon, den siste plassen som gir kvalifisering til eliteserien. Dermed har klubben fra Nedre Eiker alt i egne hender, når kvalikplassene skal fordeles.

Kenneth Karlsen

Kenneth Karlsen er glad for at Mjøndalen kan avgjøre selv i serieinnspurten.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Ja, dette blir jo et regnestykke, men gudskjelov er vi i den situasjonen at vi kan avgjøre selv. Vinner vi to kamper, så er vi garantert kvalifisering, og jeg tror fort vi kan havne på tredjeplass hvis vi vinner begge to. Men hvis vi ikke skulle ta full pott borte mot Vard Haugesund, da blir det frem med kalkulatoren, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Og som om administrasjonen rundt MIF ikke har nok å tenke på, så kan det fort snike seg inn en annen tanke mot slutten av sesongen. Hvordan skaffer man seg hjemmekamp?

– Merkelig nok er det kanskje bedre å komme på sjetteplass enn på femte. Får man sjetteplass, og vinner første kampen borte, så får man spille hjemme i neste kamp. Mens som femtelag får man uansett to bortekamper. Uten at vi skal ta det med i noen betraktning, så er det litt å tenke på kanskje i den siste kampen. Men så kommer jo motstander inn også da, selv om det ikke er noe verre å reise til Ranheim eller til Hødd. Vi får nok prøve å ta mest mulig poeng og se hvor vi havner. Klarer vi topp seks er vi fornøyde uansett, sier Hansen.

Vegard Hansen, dørskilt

Lite å si på humøret i Mjøndalen. Se bare på dørskiltet til trener Vegard Hansen.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Fornøyde med kvalifisering

Både Vegard Hansen og Kenneth Karlsen er samstemte om at de er fornøyde med å eventuelt nå kvalifisering, og at lagets målsetting før sesongen var å bli blant de seks beste.

Allikevel er det bittert at starten på sesongen, spesielt på hjemmebane, var under pari.

– Ja, det er det for så vidt. Vi hadde tre hjemmetap på rad, som ødela veldig mye av sesongen for oss. Vi var jo nærmere nedrykksstreken enn kvalifiseringsstreken der en periode. Det er litt bittert å tenke på de tapte poengene nå, hadde vi hatt i hvert fall seks av de poengene, så hadde vi vært helt der oppe og kjempet om direkte opprykk, forklarer Hansen.

Les også: Skjøt Mjøndalen til kvartfinalen

– I fjor havnet vi på 54 poeng, det hadde sannsynligvis gitt direkte opprykk i år. Vi tok litt for lite poeng tidlig på året, men sånn var det. Vi var ikke gode nok heller, supplerer Karlsen.

Kenneth Karlsen, dørskilt

Sportssjef Kenneth Karlsen har ikke sluppet 'billigere unna' på sitt skilt.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Spennende avslutning

Mjøndalens to siste kamper er borte mot Vard Haugesund og hjemme mot Hødd. Begge motstanderne trenger desperat poeng, men i hver sin ende av tabellen.

– Vår vurdering utover i kampen blir jo om det er greit med ett poeng, eller om vi må gå for tre. Det blir den type vurderinger i hvert fall mot Hødd, men sikkert også litt mot Vard, sier Hansen.

Les også: Mjøndalens cupeventyr fortsetter

– Hver gang vi spiller kamp, så er det den samme leksa. Det er vanskelig og det er en tett og jevn liga. De dårligste lagene er ganske gode, sier Karlsen.

– Nesten alle lag i 1. divisjon har noe å kjempe for, men begge to er lag som vi absolutt kan slå. Det kan godt tenkes vi trenger de seks poengene, vi får ha det som utgangspunkt, så får vi se om vi kanskje klarer oss med fire, forklarer Hansen.

– Det er kanskje greit det er hjertestarter på stadion?

– Ja, det er litt overraskende at den ikke er brukt enda. Det er spennende og tøft egentlig hver eneste søndag, avslutter Hansen.