Godt tak i møkkagreipet

16,50-jentene startet dagen med dovask på Linnekleppen. Planene om å nå fram til sivilforsvarets leir i Våler måtte utsettes.

16,50: Onstad gård
Foto: NRK

Nå blir det kveldsstell og møkkaspaing på Onstad gård i Skiptvet istedet.

Ut på tur

Fra Rømskog ble jentene i går kveld kjørt til kommunegrensa til Marker. Der tok noen andre over, og kjørte dem frem til parkeringsplassen for branntårnet på Linnekleppen. Derfra og inn til branntårnet er det ikke noe valg, man må gå. noe som kanskje var like greit.

- Vi spiser og spiser, så vi trenger jo å få brukt beina litt og. Vi veide oss i går, jeg vet ikke om vi skal fortelle om det...

- Jeg har gått opp en halv kilo, sier Lise Gro. Renée sier hun har gått opp "litt mer".

Soloppgangen som forsvant

Øyvind Kristiansen hadde invitert jentene med å skryte på seg fantastiske sol nedganger og -oppganger på Linnekleppen. Derfor tok to loffe-reporterne turen til branntårnet. Men skydekket lå hele tiden såpass lavt at hverkeng oppganger eller nedganger var å se.

 

16,50: Linnekleppen

 

  - Det var vel kanskje feil dag. Det blåser en del. Og tåka kommer, sa Kristiansen.

- Dette er jo Østfolds tak, fortsatte Kristiansen, og risikerte dermed å dra på seg rømsjingenes vrede.

Våler neste - etterhvert

 

16,50: på kommunegrensa
Foto: NRK / NRK

 

Etter at jentene ble ferdige med vasken på Linnekleppen, skulle ferden ferden går mot sivilforsvarsleiren i Våler. Men foreløpig har det skåret seg med transporten dit, nå blir det i steden gårdsjenter av Renée og Lise Gro.