Løp seg bort på treningstur i skogen

Etter en stor leteaksjon natt til fredag, ble de to tenåringsguttene funnet i god behold på Konnerud i Drammen.

Leteaksjon

Over 100 frivillige var med på letingen i natt.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Det ble satt i gang leting torsdag kveld etter de to tenåringene som ikke kom hjem etter løpetrening på Konnerud i Drammen. Ifølge operasjonsleder Finn Håvard Aas var de to på treningstur med en gruppe andre ungdommer, men da det ble mørkt, fant de ikke veien tilbake.

– Det var en 14- og 15-åring som var ute på løpetur og kom seg bort fra stien de løp på, og mistet oversikten over hvor de var.

Vanskelig leteområde

Det er et stort skogsområde guttene var på løpetur i, med stier på kryss og tvers, og det er vanskelig å orientere seg dersom man kommer bort fra lysløypene.

Leteaksjonen ble satt i gang klokka 22.30, etter at foreldrene til guttene meldte ifra til politiet.

– Vi visste ikke hvor guttene befant seg, eller hvilken retning de hadde gått, og vi hadde ingen kontakt med dem i løpet av natta.

Leteaksjon Konnerud

Været var for dårlig til at det kunne brukes helikopter i søket etter tenåringene. Politiet var avhengige av frivillige til fots.

Foto: Anders Nielsen / NRK

De ble funnet kalde og våte etter nærmere ni timer i skogen, og ble tatt med til legevakt for sjekk. Men alt står etter forholdene bra til med guttene.

Takker de frivillige

Takket være stor innsats fra over 100 frivillige ble de to tenåringsguttene funnet i god behold i skogen i Drammen i natt. Ifølge Aas strømmet det på med frivillige i løpet av natta som tilbød seg å dra ut i området.

Været var for dårlig til at helikopter kunne brukes i søket, så politiet var helt avhengige av at frivillige stilte opp.

– Vi vil rette en stor takk til alle som deltok i letearbeidet. Det var en viktig hjelp for politiet i det svært dårlige været i leteområdet.