Frykter dobbeltspor-forsinkelse

Ski-ordfører Anne Kristine Linnestad frykter at østfoldpolitikere skal forsinke utbyggingen av et nytt dobbeltspor fra Ski til Oslo.

Østre linje
Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

I går bestemte fylkesutvalget å sende en innsigelse, fordi det er usikkert om Østre linje kobles på dobbeltsporet.

– Jeg forstår bekymringa for indre Østfold å ikke få en direkte tilknytning til Follobanen. Vi snakker om 11 minutter i stedet for 23 minutter fra Ski til Oslo. Men bekymringen vår er at det skal forsinke prosessen det at ved ikke har en klar påknytning sør for Ski, sier ordfører i Ski, Anne Kristine Linnestad.

LES OGSÅ:

Går ut over dyrket mark

Innbyggerne i indre Østfold risikerer at de ikke kan reise direkte til Oslo på det planlagte dobbeltsporet mellom Oslo og Ski, fordi det er usikkert om Østre linje blir koblet på.

Derfor besluttet politikerne i fylkesutvalget i Østfold en innsigelse som en forsikring. Ordføreren i Ski er redd prosjektet bremses.

– Hvis innsigelsen kommer til å stoppe prosessen, så synes jeg det er veldig beklagelig, sier Linnestad.

Politikerne ønsker en påkobling sør for Ski stasjon, men det betyr store utfordringer. Blant annet fordi mye av områdene er dyrket mark.

– Når vi skal koble på, så må det kobles på slik at dyrket mark blir beslaglagt. Det må en tunnel til, så det er klart det er store utfordringer og det vil sikkert ha en stor kostnad, sier hun.