Frontkollisjon mellom bil og buss i Fredrikstad – Mann i 30-årene kritisk skadd

Personen som satt fastklemt etter sammenstøtet er fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Han beskrives som kritisk skadd.

Bilulykke

FRONTKOLLISJON: Onsdag kveld kolliderte en bil med en buss på Fredrikstadbrua i Fredrikstad. Føreren betegnes som kritisk skadd og blir fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Foto: Petter Larsson / NRK

Føreren av personbilen skal være en mann i 30-årene fra Østfold.

Han var ved bevissthet da han ble fraktet videre med luftambulansen.

Politiet anslår at føreren av bilen satt fastklemt imellom 30–40 minutter før han ble fraktet videre i ambulanse til luftambulansen like før klokken 23.00, onsdag.

Det skal være personbilen som har kommet over i motsatt kjørefelt. Politiet vet fortsatt ikke hva som er grunnen til det. Bilen er totalskadet etter ulykken.

Høy fart

– Vi vet at bussen har kommet fra bysiden og personbilen har kommet fra Østsiden. Alt tyder på at personbilen har kommet over i motsatt kjørefelt. Vi vet per nå ikke mer om skadeomfanget, annet enn at det er snakk om alvorlig personskade, sier operasjonsleder Gisle Sveen til NRK.

Politiet sier til NRK at et ser ut til har vært høy fart inne i bildet.

– Personbilen skal ha blitt dyttet anslagsvis 30–40 meter fra ulykkespunktet, sier operasjonslederen.

Ingen passasjerer i bussen

Det skal ikke ha vært andre personer i bussen enn bussjåføren.

– Bussjåføren er ikke fysisk skadet, men er selvfølgelig preget av hendelsen. Arbeidsgiver er på stedet og tar seg av sjåføren, sier innsatsleder på stedet, Geir Austvik.

Ulykke mellom bil og buss.

Det skal ikke ha vært andre personer enn bussjåføren i bussen på ulykkestidspunktet.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Det er veldig store skader på en bil, sa operasjonsleder i Politiet Terje Marstad like før første patrulje ankom stedet.

Veien er stengt

Begge kjørefeltene på broen er sperret og vil være stengt i en tid utover natten.