Hopp til innhold

Fortsatt sporløst forsvunnet

Belur Sardars ektemann er varetektsfengslet for fire nye uker.Les siste nytt om forsvinningen her.

Belur Sardar
Foto: Politiet

Politiet aner ennå ikke hvor Belur Sardar er, eller hva som er tilstøtt henne. Alikevel er hennes ektemann nok en gang vareteksfengslet for fire nye uker. Det hele startet i mai, da hun ble meldt savnet av ektemannen.

07.05.07: Ektemannen melder sin kone, Belur Sardar, forsvunnet. Han har da ikke sett henne siden 30. april. Hun skal da ha forsvunnet fra sitt hjem i Mjøndalen i Nedre Eiker. Politiet setter allerede igang søk med hunder, båt og dykkere i elva Kripos blir også koblet inn i forsvinningen.

22.05.07: Politiet går ut med en etterlysning av firebarnsmoren fra Mjøndalen: Belur Sardar er opprinnelig fra Irak, hun er 167 cm høy, kraftig, og har mørkt, halvlangt hår. Hun var trolig kledd i en svart bukse og en grønn jakke da hun forsvant. Hun bar på en svart sekk.

Fått inn flere tips

23.05.07: Politiet har fått inn flere tips etter at de gikk ut med en etterlysning. De ønsker ikke å gå inn på hvilke tips de har fått, men oppfordrer folk til å komme med flere.

24.05.07: Lensmann i Nedre Eiker, Øyvind Aas, sier til Dagbladet at de ønsker å avhøre barna. Det er svært uvanlig å avhøre barn i slike saker, men politiet ser det nødvendig for å kunne komme nærmere en løsning.

29.05.07: Politiet intensiverer letingen etter Belur. Det har komt inn mange tips de ønsker å undersøke. Kripos blir også koblet ytterligere inn i saken. Dermed kan de også intensivere den taktiske etterforskningen.

Frykter Belur er død

30.05.07: Politiet ønsker tips om den savnede kvinnen allerede fra mars måned. Tips de har fått inn tyder på at ingen har observasjoner av kvinnen siden midten av mars måned. Samtidig blir ektemannen og de fire barna flyttet til et hemmelig sted for å få ro. Politiet frykter nå at Belur er død, og opptrapper søket i elva.

04.06.07: Søket avsluttes. Dykkere har søkt i flere dager uten resultater. Politiet sier de vil fortsette søket dersom det kommer interessante tips. Flere synske og klarsynte personer har også kontaktet politiet og komt med tips om hvor de mener Belur befinner seg.

07.06.07: Politiet kontakter myndigheter i utlandet for å undersøke om Belur kan ha søkt asyl.

11.06.07: Etterforskningen trappes opp, og det gjennomføres søk på Hagatjern i Nedre Eiker. Søket avsluttes samme dag.

Avslutter søk

13.06.07: Alle søk etter Belur Sardar avsluttes. Politiet ønsker ikke å søke mer før de har fått inn flere tips.

Likhund
Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK

04.07.07: Lensmann Øyvind Aas tror noen vet hvor den savnede er. - Dersom hun er utsatt for noe kriminelt må noen vite noe, sier Aas til VG. Over 100 mennesker er avhørt i forbindelse med forsvinningen, men politiet står fortsatt uten spor.

23.07.07: Broren til den savnede frykter at søsteren er drept.

21.08.07: Politiet starter opp med nye søk. To svenske likhunder bistår politiet i søket som foregår i området fra Ytterkollen til Mjøndalen, og mellom bruene i Mjøndalen.

17.09.07: Ektemannen har ingen forklaring på at hans kone har forsvunnet fra hjemmet. For første gang uttaler han seg om saken og sier at hun aldri før har forlatt hjemmet slik hun gjorde den 30. april.

Siktet for drap

26.10.07: Belur Sardars ektemann blir pågrepet og siktet for forsettelig drap på sin kone. Han stiller seg uforstående til siktelsen, og nekter i avhør for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

29.10.07: Ektemannen blir vareteksfengslet for fire uker. Samtidig offentliggjør politiet et bilde av familiens bil, noe som gjør at de får inn flere tips.

13.11.07: Politiet tror Sardar er nedgravd i Drammensdistriktet. De ber turgåere se etter mistenkelige spor i skogen.

26.11.07: Ektemannen får forlenget varetektsfengsling. Politiet frykter for bevisforspillelse dersom han løslates. Samme dag tar politiet opp igjen søket i Drammenselva med dykkere fra brannvesenet.

- Hun befinner seg i Nedre Eiker

01.12.07: Politiet føler seg sikre på at Belur Sardar befinner seg i Nedre Eiker, derfor konsentrerer de seg om søk der.

11.12.07: Politiet starter søk i to nedgravde vannkummer i Mjøndalen. Vannkummene, som ligger i nærheten av hjemmet til Belur, ble gravd ned i perioden hun forsvant, og området ble asfaltert i løpet av våren. Søket foregår med gravemaskiner og likhunder fra Sverige.

12.12.07: Et nytt bilde blir offentliggjort av politiet. Lensmann, Øyvind Aas, håper det nye bildet vil føre til nye tips i saken.

19.12.07: Ektemannen blir nok en gang varetektsfengslet for fire nye uker. Politiet har kommet langt i etterforskningen, men fortsatt ingen spor etter Belur Sardar.

Etterforskningen fortsetter

- Vi fortsetter nå den taktiske etterforskningen. Det vil si at vi avhører vitner, både vitner vi har avhørt før og nye. Vårt primære mål er å finne den savnede. I tillegg har vi et mål om å få den siktede i tale, slik at vi kan sjekke opplysninger han kommer med, sier lensmann i Nedre Eiker, Øyvind Aas.

Øyvind Aas
Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Forrige uke utførte politiet søk i to nedgravde vannkummer i Mjøndalen. De fikk bistand fra svenske likhunder, men søket førte ikke til resultater. Samtidig offentliggjorde de et nytt bilde av den savnede, et bilde som var veldig annerledes i forhold til det de offentliggjorde da de kom med en etterlysning.

- Vi har ikke fått inn nye tips i saken etter at vi offentliggjorde et nytt bilde. Men vi får hele tiden inn nye tips, og sjekker disse. Vi er svært takknemlige for tips som kan hjelpe oss i å oppklare saken, sier Aas.

Varetektsfengslet nok en gang

Onsdag ble Belur Sardars ektemann nok en gang vareteksfengslet for fire uker. Han har nå sittet i varetekt i til sammen åtte uker, siktet for forsettelig drap, uten at politiet har funnet noe lik.

- Vi frykter han kan forspille bevis, ved å påvirke vitner dersom han løslates.

Allerede i slutten av mai mistenkte politiet at hun var drept. Nå, snart syv måneder senere, er de enda sikrere i sin sak.

Sikre på at hun er død

- Ettersom vi har etterforsket saken helt siden 7. mai, og fram til ektemannen ble siktet for drap, og senere fengslet, har vi grunnlag for å tro at hun er drept. Vi har ikke klart å finne henne, hun er uten reisedokumenter og hun har ikke etterlatt seg spor som kan si oss noe om hvor hun befinner seg. Derfor mener vi hun er død, sier Aas.

Har dere kommet langt i etterforskningen?

- Vi har drevet etterforskning siden begynnelsen av mai, og det er lang tid. Vi legger nå et puslespill med de opplysningene vi har fått inn, så vi har kommet langt. Vi er ikke i mål før vi sikkert kan si, og dokumentere, hva som har skjedd med Belur Sardar.