Fire pågrepet etter væpnet ran i Asker

Fire gutter mellom 15 og 18 år er pågrepet etter et væpnet ran av en matvarebutikk i Asker. Skal ha truet ansatt med pistol.

Væpnet ran mot Joker på Billingstad i Asker.

BILLINGSTAD: Flere patruljer er på plass etter at Joker-butikken ble ranet i ettermiddag.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Politiet fikk klokken 15.37 i ettermiddag melding om et væpnet ran mot en Joker-butikk på Billingstad i Asker. Fire personer ble sett løpende fra stedet. Ifølge Budstikka var det en politimann som hadde fri som meldte om ranet til sine kolleger.

Politihelikoptre søkte etter gjerningsmennene.

Et politihelikopter bidro i søket etter gjerningspersonene

Foto: Bård Nafstad / NRK

De fire gjerningspersonene skal ha truet den eneste ansatte på jobb med pistol under ranet, men ingen ble fysisk skadet, ifølge politiet.

Det var ingen kunder i butikken under ranet.

– Etter meldingen var det en intens jakt på de fire gjerningspersonene med både helikopter og politihunder, sier innsatsleder Magnus Strande i Oslo politidistrikt.

Innsatsleder Magnus Strande i Oslo politidistrikt

Innsatsleder Magnus Strande på stedet.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

Fire gutter mellom 15 og 18 år ble pågrepet etter kort tid, men to av de som ble anholdt ble etter hvert sjekket ut av saken.

Rundt kl. 17.30 meldte politiet at de hadde pågrepet alle gjerningspersonene, den siste i et skogsområde i nærheten etter å ha blitt varslet av vitner som så gutten gjemme seg.

Væpnet ran av Joker-butikk på Billingstad i Asker

Bare en ansatt var inne i butikken da ranet skjedde. Vedkommende ble ikke fysisk skadet.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

Fant tyvegods og våpen

Guttene skal ha truet til seg blant annet alkohol fra den ansatte, ifølge Budstikka. Det som trolig er tyvgodset fra butikken fant politiet da de pågrep den siste gutten.

Ingen av de fire guttene hadde våpenet som skal ha blitt brukt under ranet på seg da de ble pågrepet.

– Det søker vi fortsatt etter. Vi har observert en bag som vi skal undersøke, og håper at det skal være der, fortalte innsatsleder Strande.

Kriminalvakta i Oslo politidistrikt bekrefter kl. 19.30 at politiet har funnet våpenet som skal ha blitt brukt under ranet. Det viser seg at våpenet var falskt. Ifølge politiet er våpenet en replika eller en softgun.

– Guttene blir kjørt til Grønland politistasjon i Oslo og ivaretatt av barnevernsvakten. De blir avhørt der sammen med pårørende, sier Strande.

Laster Twitter-innhold
Væpnet ran mot en Joker-butikk på Billingstad i Asker

Politiet har sperret av området ved matvarebutikken.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK