Fant død kvinne i søppelskur på barneskole

ASKIM/FREDRIKSTAD (NRK): Ingen personer er formelt meldt savnet i området der en død person ble funnet mandag morgen. Kvinnen er nå sendt til obduksjon.

Person funnet død i Askim

Politiet fikk melding om det mistenkelige dødsfallet mandag morgen. De jobber nå med å finne ut hvem den døde er og hva som har skjedd.

Foto: Freddie Larsen

– En person er funnet i et søppelskur i nærheten av Korsgård skole i Askim. Ting tyder på at personen har ligget der en stund, sier politistasjonssjef Trond Widme i Askim.

– Vi håper obduksjonen kan bidra til å hjelpe oss videre i saken, sier Widme.

Det var ansatte ved skolen som gjorde oppdagelsen mandag morgen. På Twitter presiserer politiet at den døde er voksen.

Ved 13.30-tiden bekrefter politiet ifølge NTB at den avdøde er en kvinne. Hun ble funnet i skolens søppelskur.

De omkring 300 elevene skjermes fra åstedet mandag formiddag. Ifølge politiet ligger søppelskuret inne på Korsgård skoles område.

Skuret er imidlertid av typen som er åpent og som derfor er tilgjengelig også for andre.

– Ingen personer meldt savnet

Widme forteller at det ikke er noen som formelt er meldt savnet i området de siste dagene. Nå jobber politiet med å identifisere den døde.

– Det er ikke avklart om det er et naturlig eller et unaturlig dødsfall. Vi jobber med å identifisere vedkommende. Vi må også ha i bakhodet at det har vært svært kaldt det siste døgnet, sier Widme.

– Har dere fått meldinger fra noen som har hørt eller sett noe?

– Nei, vi har ikke fått noe som kan knyttes til observasjoner av vedkommende eller observasjoner rundt søppelskuret.

Person funnet død i søppelskur i Askim

Politiet har sperret av området rundt et søppelskur tilhørende Korsgård skole.

Foto: Freddie Larsen

Mange spørsmål fra elevene

Korsgård skole ligger i utkanten av Askim sentrum i Østfold. Skolen har prøvd å gjøre dagen så normal som mulig for elevene.

– Det har vært veldig mange spørsmål fra elevene. Saken er på diverse medier med en gang, og da har barna veldig mange spørsmål. Vi prøver å besvare dem, men samtidig betrygge dem med at det ikke er noe farlig, sier skolesjef Frank Westby.

Han forteller at heller ikke de voksne vet særlig mange detaljer om saken, men at de har vært rundt i klasserommene og snakket med elevene.

– Vi har prøvd å holde en naturlig skoledag og ikke dramatisere noe. Vi har heller ikke fått informasjon om at noen er redde, sier han.