Fakkelhav på torget i Drammen

Drammenserne blåste i håndballen og gikk mann av huse for å demonstrere mot bommer og Buskerudbypakke i kveld.

Evind Knudsen

Arbeiderpartiets Eivind Knudsen holder appell foran fakkelhavet på Bragernes torg.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Å se bybrua i Drammen fylles av ropende fakkelbærere i sur vind og sludd en januarkveld, er sjelden vare. Men Facebookgruppa "Nei til bommer innenfor Drammen kommunes grenser" klarte å få til noe ingen har sett maken til i Drammen på lenge.

"Pakk om pakka"

Et tverrpolitisk engasjert folkehav fylte bybrua, bærende på fakler og plakater, og med taktfaste rop: "Pakk om pakka" møtte de politikerne som i tur og orden entret torgscenen for å komme med sine appeller.

Tove Paule holder appell på Bragernes torg

Høyres Tove Paule måtte tåle mye buing fra de frammøtte på torget.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Men hverken Eivind Knudsen (Ap), Tove Paule (H), Jon Helgheim (Frp) eller Per Olaf Lundteigen (Sp) hadde noen overraskelser å komme med. Helgheim og Lundteigen deler mye av aksjonistenes syn, og talte for en lydhør forsamling, mens Paule og Knudsen måtte anstrenge seg for å overdøve kamprop og hyppig buing.

Imponert

Eivind Knudsen er - til tross for at han ikke akkurat ble møtt med trampeklapp - imponert over drammensernes engasjement.

– Det er klart det gjør inntrykk. Det er helt fantastisk at mellom 1000 og 1500 mennesker har møtt opp her i Drammen i dag, og står opp for noe de tror på. Vi er opptatt av å skape de beste løsningene for Drammen, og det er de som har møtt fram her også.

– Når snakket du sist til en så engasjert forsamling?

– Nei, det er en stund siden, og det er ikke vanlig kost å få reaksjoner av den typen når en holder appeller. Dette er noe vi politikere i byen tar med oss, sier Knudsen.

– Fantastisk

Gro Nyhus, som har vært primus motor for arrangementet, var strålende fornøyd med oppmøtet.

– Dette er bare fantastisk. Å konkurrere med en håndballkamp som herrene har ventet på i mange, mange tiår, det er bare helt utrolig. Hadde det ikke vært håndballkamp, hadde det nok vært flere her, men jeg er strålende fornøyd, sier Nyhus.

Jon Helgheim holder appell på Bragernes torg

Fremskrittspartiets Jon Helgeim foran folkehavet på torget.

Foto: Harald Inderhaug / NRK