Bor i verdens minste land

I «Finnland» må selv kongen og dronningen spise middag på gulvet.

Kjæresteparet fra Fredrikstad og Alta er dronning og konge i sitt eget land på Majorstua i Oslo.

Paret er nemlig de eneste deltagerne i serien «Finnland», som startet forrige mandag - et realityprogram litt utenom det vanlige.

I til sammen 10 uker skal de oppholde seg i en 110 kvadratmeter stor leilighet like ved Bogstadveien. Leiligheten skal pusses opp, før den til slutt selges, og overskuddet fra salget går til de to deltakerne.

– Det som skjer er at vi skal pusse opp og generelt fylle leiligheten med møbler og alt man trenger for å leve, sier hun.

Haken ved det hele: Alt de foretar seg skal skje gjennom nettsiden finn.no.

Toalettpapir og mat

Paret startet med et «statsbudsjett» på 100.000 kroner, og gjennom ukentlige oppdrag kan de vinne oppussing av rommene i leiligheten og andre goder. Etter det første oppdraget vant de kjøkkenutstyr, sengetøy og mat til å klare seg den første uken.

Trenger de noe mer, må de skaffe det selv gjennom nettsiden.

– Det gjelder alt fra toalettpapir til den vanlige lunsjen. Til og med sokker og andre klær må jeg finne på nettsiden. Det kommer til å bli en del brukte klær og rare ting, sier han.

Og ifølge paret har ikke den første uken i landet bare vært lett.

– Vi gikk en tur i Bogstadveien her om dagen og jeg fikk veldig lyst på en iskaffe, men nei. Vi kan ikke kjøpe oss en pakke med tyggis engang, sier de og legger til:

– Også når det gjelder møbler er det litt vanskelig. Vi må få hentet møblene og vi har verken lappen eller bil, så vi må tenke litt praktisk og tenke på om vi klarer å bære tingene.

Skal se ut som en romferge

Siden de kun er en uke ut i prosjektet, er leiligheten naturlig nok tom for det meste av møbler. Kun et badekar, et kjøleskap, en komfyr og en seng har funnet veien inn dørene til leiligheten så langt.

Hva slags møbler som omsider skal få plass i leiligheten til slutt kan også by på enkelte problemer - paret er nemlig ikke helt enige om hvordan innredningen skal være.

– Jeg er ute etter fransk landstil, for det er det jeg synes er fint, sier «dronningen», men får raskt litt motstand fra kjæresten.

– Hun maser om at det skal være «shabby chic». Hvis jeg hadde fått det som jeg ville, så hadde jeg innredet leiligheten som romfergen Discovery. Hvor mange er det vel ikke som har lyst på en 110 kvadrat stor leilighet innredet som Discovery? Jeg tror det er mange av dem, svarer han.

– Ikke akkurat Paradise

De to slo over 800 andre par i kampen om å få flytte inn i «Finnland» og har så langt kun fått positive tilbakemeldinger på deltakelsen i realityprogrammet. Men de innrømmer at enkelte var litt skeptiske da de først fikk høre om det.

– Pappa var først litt oppgitt, og sa først «min datter, realitystjernen». Men alle synes at dette er kjempekult, og vi får bare positiv respons, sier hun.

– Det var jo ikke akkurat Paradise eller Farmen vi meldte oss på, så når folk hørte om konseptet så ble de veldig glade, legger han til.

Og hva pengene fra et eventuelt overskudd skal gå til har de allerede bestemt seg for.

– Overskuddet fra salget går rett til studier og litt kosing, det må bli litt kosing. Det er jo et helt land som skal selges, så det blir en del penger. Jeg må få lov til å tenke optimistisk, avslutter «kongen av Finnland»

NRK endret denne artikkelen etter publisering etter kildenes ønske.