Hopp til innhold

Åpen åpning på Sarpsborg Scene

Folkets Hus har gått til scenen, bokstavelig talt. I dag åpnet nye Sarpsborg Scene i nyoppussede og feststemte lokaler.

Teaterkameratene Folkets Hus

IKKE BARE PÅ SCENEN: Teaterkameratene sørget for elleville scener blant de besøkende på åpningen av det nye kulturnavet i Sarpsborg.

Foto: Anders Werner Winlund / NRK

Det var åpen dag og alle som ville kunne komme og oppleve teater og konserter gratis. Teaterkameratene, en lokal gjeng skuespillere, overrasket nysgjerrige sarpinger på de mest uventede steder i det gamle Folkets Hus og spilte sketsjer og gjorde spillopper.

Og de nysgjerrige var mange. Lørdag fram til klokken 16 fikk de med seg et barneteater, en Bruce Springsteen hyllest, en forestilling med musikal-utdrag og ikke minst, Ole Dørjes trio som gav lun og tilbakelent visepop i den nye «Folkets bar».

Sliten, men fornøyd

Prosjektansvarlig for Sarpsborg Scene, Halvor Titlestad, var sliten og fornøyd etter måneder med intens oppussing.

Halvor Titlestad

– Endelig er Sarpsborg på kartet for kulturelle arenaer, sier prosjektansvarlige Halvor Titlestad.

Foto: Anders Werner Winlund / NRK

– Store deler av lokalet er bygd om og malt. Den største jobben var å bygge om teatersalen. Amfi og overflater er byttet ut, det tekniske anlegget er nytt, scenen er ombygd og tilpasset moderne produksjoner.

Totalt har dette kostet kommunen 7 millioner kroner. En flunkende ny bar, ideell for konserter av det mer intime slaget, ligger et par trapper opp fra inngangsfoajeen.

– Navnet på baren, Folkets bar, ivaretar noe av arven fra husets historie, sier Titlestad, som tror den kan bli populær for sarpingene framover.

Sarpsborg på kulturkartet

For kort tid siden åpnet Kulås Amfi og nå Sarpsborg Scene, men allikevel tror ikke prosjektlederen at Sarpsborg vil være ledende i Østfold på kultur og konsertsteder.

Åpning Sarpsborg Scene

Fram til jul arrangeres det et trettitalls forestillinger på Sarpsborg scene, blant annet barneteater, standup-komikk og en hyllest til Erik Bye.

Foto: Anders Werner Winlund / NRK

– De skal jo fylles også, sier han, der er det viktig å huske på at det er en jobb som må gjøres.

– Men det er veldig gøy at Sarpsborg nå endelig er på kartet når det gjelder kulturelle arenaer.