Hopp til innhold

- Kjempeimponert over jobben han har gjort

Til helga er det verdenscupåpning i hopp i Klingenthal. Men Anders Jacobsen er ikke med til Tyskland.

Anders Jacobsen

Hvis sesongen går som sportsjefen for hopplandslaget håper, vil Anders Jacobsen igjen kunne juble i hoppbakken.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Det er ikke fordi han ikke hopper godt nok. For med bare tjue hopp etter fallet i Planica, hopper han imponerende bra, sier sportssjefen for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen.

I mars røk Jacobsen korsbåndet etter et stygt fall i monsterbakken i Planica. Etter operasjon og lang opptrening, var han i forrige uke tilbake i hoppbakken.

(saken fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen gjorde torsdag sine to første hopp siden det stygge fallet i Planica i mars. Se hoppene hans i Midtstubakken her. (Bilder med tillatelse fra hopplandslaget).

Forrige uke gjorde Anders Jacobsen sine første hopp. Video med tillatelse fra Hopplandslaget.

Men med så få svev, er det for tidlig for Anders Jacobsen å måle krefter med resten av verdenscupsirkuset. Han reiser derfor ikke til Klingenthal.

Klar til Lillehammer

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen er spent før årets sesong.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Når Anders Jacobsen er på sitt beste kan ingen slå ham, mener sportssjefen. Men med en lang, krevende sesong foran seg, ønsker Clas Brede Bråthen at Ringerikshopperen skal toppe formen til OL i Sochi. Det vil allikevel ikke ta lang tid før Anders Jacobsen er tilbake i det gode selskap.

– Jeg tror Anders kommer til å vise seg fram på Lillehammer den 6. desember, og så skal vi ta det videre derfra, sier Bråthen.

For det er ingenting galt med fysikken og formen til Anders Jacobsen. Ifølge sportssjefen har Anders aldri vært bedre trent enn nå.

– Han mangler litt fart i bena, og han trenger ti dager til med trening før han har utviklet det nok. Så jeg tror han kommer til å bli bra i vinter, avslutter Bråthen.

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

Se fallet til Anders Jacobsen i Planica