Skanska: – Vi fulgte bare vegvesenets oppskrift

Skanska sier de har fulgt alle spesifikasjoner da de asfalterte den nye Kråkerøybrua i Fredrikstad. NRKs reporter og fotograf sto like ved da asfalten raste mandag kveld.

Asfalt raste fra brua

Omlag 50 meter av asfalten fra den nye Kråkerøybrua i Fredrikstad raste mandag kveld.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Se video nederst i saken!

Tor Stabbetorp i Statens Vegvesen

Tor Stabbetorp i Statens Vegvesen.

Foto: NRK
Kommunikasjonssjef i Skanska Anett Aamodt

Kommunikasjonssjef Skanska Anett Aamodt

Foto: Skanska
Asfalt raste ned

Asfalten raste.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Den nye klaffebrua skulle testes for første gang etter at asfalten ble lagt sist fredag, men festet til veibanen slapp, og asfalten raste ned.

Kommunikasjonssjef Anett Aamodt i Skanska, sier at de har fulgt alle spesifikasjoner som de fikk av Statens Vegvesen, da de asfalterte brua.

– Asfalten som vi la var helt etter beskrivelsen og bestillingen fra Statens Vegvesen. Blant annet når det gjelder spesifikasjoner på klebemiddel, sier Aamodt til NRK.no.

– Vi må bare prøve på nytt med blanke ark

Prosjektleder i Statens Vegvesen, Tor Stabbetorp, sier at problemene med å få asfalten til å henge kan føre til en forsinket åpning. Etter planen skulle brua åpne 8. juni.

– Ja. Særlig fordi vi nå står foran påska som er et veldig ugunstig tidspunkt. Jeg er redd vi ikke for asfaltert på nytt igjen før påska er over, sier prosjektlederen.

Stabbetorp har ingen forklaring på hvordan asfalten kunne rase ned selv om Skanska skal ha fulgt alle spesifikasjoner de har fått.

– Poenget har hele tiden vært at vi må ha asfalten på klaffen for å få riktig tyngde for testingen av brua. Nå får vi bare starte på nytt igjen med blanke ark og asfaltere på nytt slik at vi får fortsatt testingen, sier han.

Arbeidere sto i området like før raset

Det var etter klokken 18.00 mandag kveld at ulykken skjedde. Mens klaffene var hevet, raste asfalt ned fra den splitter nye brua.

– Jeg vil anslå at rundt 50 meter med vei har sklidd ut, sier Stabbetorp.

Like før raset sto det arbeidere i området hvor asfalten landet. Men ingen sto der da asfalten raste.

Til alt hell var hele området ved Kråkerøybrua avsperret, for det var tusenvis av tilskuere like ved på vei til Fredrikstad Stadion, hvor det var fotballkamp mellom Fredrikstad og Rosenborg.

NRKs reporter sto like ved da asfalten raste ned fra brua:

Video Kråkerøy bru

NRKs reporter sto like ved da asfalten raste.