– Saugbrugs fremtid er ikke truet

Ordfører i Halden, Per Kristian Dahl, mener Saugbrugs i Halden ikke er i faresonen for nedleggelse.

Per-Kristian Dahl

Per Kristian Dahl, ordfører i Halden, er ikke bekymret for framtiden til Saugbrugs.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

I går ble det kjent at Norske Skog vurdere å legge ned åtte papirmaskiner her i landet. Tre av disse står på Saugbrugs i Halden.

Per Kristian Dahl, ordfører i Halden, er likevel ikke bekymret for framtiden til Saugbrugs.

LES OGSÅ:

– Satser i Halden

Halden-ordføreren mener det ikke er grunn til å se mørkt på fremtiden for Saugbrugs, og at Norske Skog tvertimot satser i Halden.

– Jeg vet at Norske Skog som konsern sliter, men i mine samtaler med konsernledelsen - både styreleder og administrerende direktør - har det aldri vært noe tema å legge ned i Halden, understreker Dahl.

Hovedtillitsvalgt i Norske Skog og de ansattes representant i styret, Paul Kristiansen, var torsdag ikke forberedt på nyheten om de mulige nedleggelsene. Selv ikke i styremøtene har han hørt om at det vurderes å legge ned.

LES OGSÅ:

Konkurransedyktige maskiner

Per Arne Dahl tror maskinene på Saugbrugs har en levetid i mange år fremover, og viser til at markedet for magasinpapir er ikke så verst.

– Her går det på pris og kostnader, men av erfaring vet jeg at de tre maskinene i Halden er forholdsvis konkurransedyktige på verdensmarkedet, sier Dahl.

– Hva vil det bety for Halden om det likevel skulle gå dårlig med Saugbrugs?

– Da må vi ta den situasjonen om den skulle oppstå. Men jeg har god tro på at de tre papirmaskinene på Saugbrugs kommer til å produsere papir i mange år fremover, sier Halden-ordføreren.