– I dag kan han bruke begge hendene

Kvik-spilleren Erjon Shkodrani ble søndag alvorlig skadet i en turnulykke. Etter dagens operasjon har han fått tilbake noe følelse i kroppen.

Storebror Arber Shkodrani

Arber Shkodrani forklarer hva som skjedde da lillebroren skadet seg i Remmenhallen.

Foto: Basel Kherallah / NRK

Det var under en turnoppvisning i Remmenhallen i Halden i går at Erjon Shkodrani (19) ble skadet. Det skriver Halden Arbeiderblad.

– Han får en overrotasjon på saltoen han skal ta, og lander på hodet istedenfor på bena, forteller broren Arber.

Brødrene er begge medlem av Fredrikshalds Turnforening, og spiller for Kvik Haldens A-lag. Storebror Arber er glad for at operasjonen har vært vellykket.

– Jeg har snakket litt med han i dag, etter operasjonen. Han var mye bedre nå, og operasjonen var veldig vellykket. I går var det sånn at han nesten ikke kjente kroppen, mens i dag kjenner han store deler, forteller Arber.

Erjon Shkodrani

Erjon Shkodrani ble alvorlig skadet under turnoppvisningen

Foto: Kvik Halden

Kom som et sjokk

Under gårsdagens oppvisning skulle Erjon gjøre det siste hoppet. Det ble en sjokkartet opplevelse for resten av gruppen som stod og så på.

– Det kom som et sjokk. Alle vi andre står samlet og venter på han, for han er den siste som skal hoppe. Og plutselig ser du at han bare ligger der, forteller Arber.

Erjon ble hentet av ambulansepersjonell og fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med helikopter.

– Du får litt panikk. Det er ikke så mye du får gjort. Vi prøvde å bare holde han i ro i første omgang, så kom ambulanse og helikopter så fort som mulig, sier Arber.

Vellykket operasjon

Storebroren er lettet over at dagens operasjon har vært vellykket.

– I går spurte vi om han kunne klemme sammen fingrene, og det hadde han ikke sjangs til. Mens i dag kunne han bevege hendene. Så det er veldig positivt, sier han.

Mange har tatt kontakt med familien siden gårsdagens hendelse, og Arber er glad for at folk bryr seg. Når det gjelder tiden fremover forteller han det nå er viktig å ta en dag om gangen.

– Vi får se hvordan det går. Det går sikker bra etterhvert, men han kommer nok ikke til å spille fotball med det første.