Hopp til innhold

– Funn endrer ingen ting

Pensjonert etterforsker tror ikke Thomas Quick blir frikjent selv om benrester i Marker-skogen viser seg å ha vært tre-biter.

Thomas Quick

På slutten av 1990-tallet tilsto den svenske seriemorderen Thomas Quick at det var han som bortførte og drepte Therese. Han ble også dømt for drap på Therese i Hedemora tingsrätt 2. juni 1998.

Foto: PICA PRESSFOTO / Scanpix

Drapsdommen mot Thomas Quick er ikke avhengig av benrester i skogen. Det sier pensjonert politietterforsker Finn Wahl i Marker.

Nye, svenske undersøkelser viser at benrestene var trebiter og at Quick dermed kan bli frikjent for drapet på ni år gamle Therese Johannessen i 1988. Wahl var en av dem som lette etter levningene av Therese ved Ringen tjern i Marker i 1996.

Kom fra den sanne kilden

– Ut fra min kjennskap til saken ble han dømt på grunnlag av en serie indisier. Det ble riktignok aldri funnet ette eneste gjennombrytende bevis, men det ble så mange punkter av indisier som førte til domfellelse. Jeg kan ikke se at han kan bortforklare alt det andre han fortalte om, sier Wahl.

Ifølge den pensjonerte etterforskeren forklarte Quick detaljer om ting som han måtte ha vært med på for å gjengi. Dette skal ha blitt kontrollert opp i mot hva mediene skrev og hva Quick eventuelt kunne lese seg til

– Det var vurdert som om det kom fra den sanne kilden, sier Wahl.

SE VIDEO: Ringentjern tømmes i 1996

Video nsps_upload_2010_3_19_14_17_33_29.jpg

Mener de gjorde en grundig jobb

Wahl som var med på etterforskningen avviser at han forteller dette for å forsvare eventuelle feil i etterforskningen.

– Etter min kjennskap ble det gjort en såpass grundig jobb, så jeg er overbevist om at domfellelsen er riktig.

– Selv om noen detaljer ikke stemmer, så viser det store bildet at vi har hatt rett hele tiden, legger han til.

LES OGSÅ:

Følelsesmessig sterkt

Wahl sitter igjen med mange følelsesmessige inntrykk etter å ha jobbet med saken.

– Jeg husker godt personen, monsteret eller hva en vil kalle ham. En lurer på hvordan det går an å bli så til tider gal. Jeg har noen detaljer for mitt indre blikk, men det vil jeg ikke videreføre.