86-åring i innbruddsdrama

Kjell Lorang Eng fra Marker i Østfold forsøkte å jage bort innbruddstyver som var på ferde tirsdag kveld. – Hands up, ropte han, mens han skjøt med hagla. Nå er han siktet for grov kroppsskade.

Kjell Lorang Eng fra Marker forteller om innbrudd i huset.

Kjell Lorang Eng bor langt fra der folk flest bor, på et gårdsbruk nær svenskegrensa i Marker kommune. Han var alene hjemme tirsdag kveld da han hørte personer romstere i andre etasje. Eng forteller at han ble redd, tok med seg hagla og gikk ut. Der skjøt han opp i lufta for å skremme, sier han.

Vaktbikkja virker ikke

Hunen som Kjell Lorang Eng kaller "Hund", er veldig snill. Den kan ikke brukes som vakthund, og skremmer ingen, forteller 86-åringen. Derfor måtte han gjøre noe selv for å varsle.

Kjell Lorang Eng og hunden "Hund"

Hunden 'Hund' er altfor snill.

Foto: Christian Nygaard-Monsen

Håpet var at tyvene skulle bli skremt og at naboer skulle høre smellene. To menn fra Litauen, som bor i nærheten, hørte skuddene og kom til boligen.

Kort tid etter skal personene i andre etasje ha brutt opp et vindu og hoppet ut, før de løp til skogs.
Den ene av disse ble kjørt til Ullevål sykehus via legevakten i Askim. Men politiet vet ennå ikke om mannen har skuddskader.

Kjell og fire andre personer er siktet for grov kroppskade og ble varetektsfengslet. Når det gjelder hvorfor en av personene ble skadd, tror Kjell Lorang Eng at tyven slo seg da han hoppet ut av vinduet fra andre etasje.

Mange ubesvarte spørsmål

Politiet ønsket ikke å stille til intervju i dag. Men vi forstår at også politiet har mange ubesvarte spørsmål. I går kveld ble litaueren, som kom for å hjelpe, varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Forsvareren sier at de skal anke fengslingskjennelsen.

Hjemme igjen

Kjell Lorang Eng ble arrestert og satt på glattcelle, men i går kveld kom han hjem igjen. Han synes det er galt at han ble pågrepet. Jeg prøvde bare å passe på det som er mitt, sier han.