Hopp til innhold

- Mamma ba meg drepe

Tiltalte i trippeldrapsaken på Kalbakken forklarte retten i dag at han hørte at sin avdøde mor sa han skulle drepe de tre søstrene sine.

Shahzad Khan
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Shahzad Khan forklarte i retten i går at han har hallusinert om moren siden hun døde i 1994.

- Hørte morens stemme

Drapstiltalte Shahzad Kahn (31) forklarte i retten i dag at han hørte den avdøde morens stemme formane ham og at han hørte ordet drep den dagen de tre søstrene hans ble drept. Selv har han ingen erindring av drapene.

Ruset på alkohol og piller erkjenner Kahn at han må ha tatt livet av de tre søstrene Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia (27) på kvelden den 1. oktober i fjor.

Kranglet med søstrene

31-åringen fortalte i retten at han hadde en opprivende krangel med søstrene bare kort tid før de ble drept.

Først kranglet de om penger som den eldste søsteren skyldte ham, kort tid senere ble han tatt på fersk gjerning mens han drakk vodka. Spesielt fordi det var ramadan var dette veldig kritikkverdig.

Etter en hard krangel hvor skjellsordene skal ha vekslet i rommet, gikk søstrene. Shahzad Kahn forklarte at han var fortvilet og at han tok flere piller. Da hørte han igjen stemmen til den avdøde moren som snakket til ham på nytt.

- Det ble helt svart

- Så kom min mor inn i bildet. Vi snakket sammen. Mor var ikke glad for at Sobia hadde vært stygg mort meg, så jeg hørte ordet drep, sa den tiltalte.

Du hørte stemmen til moren din. Så du henne også, spurte tingrettsdommer Torstein Hellesnes.

-Nei.

Hun sa ordet drep hva skjedde deretter?

- Etter det ble det helt svart for meg. Jeg husker ingenting etter det, sa 31-åringen.

Syner av sin døde mor

Den tiltalte forklarte i retten i går at han i flere år har vært plaget av hallusinasjoner av moren som døde i 1994.

Før moren døde gjentok hun ønsket om at tiltalte skulle gifte seg med datteren til hennes bror i Pakistan. Etter at moren døde oppfylte han og giftet seg med kusinen.

Det var første gang han halusinerte og så moren sin. Khan fortalte at hun var glad for at han hadde gjort det hun ønsket.

Tiltalte ble spurt om hvor ekte halusinasjonene og stemmene han hører virker.

- Det er vanskelig å forklare, men hun er der, svarte han.

I ettertid har synene av moren blitt mer plagsomme. Den tiltalte ser stadig vekk syner av moren - som kritiserer ham og anklager sønnen for at hun døde.

Delvis skyldig

Den tiltalte 31-åringen erklærte seg delvis skyldig i drapene da rettsaken startet i går. Grunnen er at han ikke husker hva som skjedde da søstrene hans ble drept, men han erkjenner at ingen andre kan stå bak drapene.

Ifølge tiltalen ble søsteren Sobia Khan (27) angrepet med øks og slått flere ganger slik at hun døde etter kort tid. 13 år gamle Nafisa Shaheen Khan ble også drept med øks og døde av hodeskadene.

Den siste av søsknene, Saadia Shaheen (24), ble i tillegg til økseslagene, også skutt flere ganger med pistol.

Det er satt av åtte dager til saken.

Khan fortalte om vanskelig barndom