Hopp til innhold

Spørsmål og svar

Hei test!

Alt man vet om 180-mannen er basert på vitnemålet til operatøren, og hun var sikker på at det var en mannsstemme. Konklusjonen er verken mer eller mindre sikker enn som så. 

Per Øyvind Fange
Journalist i NRK

Hei Thim!

Vi har prøvd å oppsummere en del rundt dette i denne saken. Jeg har i grunnen ikke noe bedre svar enn som så;)

Per Øyvind Fange
Journalist i NRK

Hei Oda!

Det var andre familiemedlemmer i juleselskapet, men ifølge Kristin Kirkemo hadde de verken fremme våpen eller diskuterte drap mens det var andre der enn de fire som senere ble dømt. 

Per Øyvind Fange
Journalist i NRK

Hei Thomas!

Det var broren til Kristian Orderud, Hans Orderud, som fant de døde og meldte fra til politiet. 

Per Øyvind Fange
Journalist i NRK

Hei Jørgen!

Det er helt klart en mulighet. Det er ingen som har sett noen forlate bilen, og det er bare dette vitnemålet fra en avdød mann. 

Per Øyvind Fange
Journalist i NRK

Hei Bjørn Johnny!

Så bra du liker det vi har fått til! Vi har ikke planlagt noe tilsvarende. For meg som jobbet med dette, så har det vært morsomt å samarbeide med flinke folk i VG. Jeg kommer til å stemme for mer samarbeid hvis noen spør;)

Per Øyvind Fange
Journalist i NRK

Hei!Dette merket vi oss også. Det kan se ut som om huset er bygget på et litt annet sted enn tegningen viser - dermed skulle kummen ha ligget under terrassen. Det ble det ikke funnet noen kum. Det er vrient å ha noen bestemt oppfatning om hva dette betyr. En mulighet er at informasjonen vi har fått ikke stemmer, en annen er at det har skjedd forandringer på tomta i løpet av alle disse årene.

Øystein Milli
Journalist i VG

Hei!Deres privatetterforsker Tore Sandberg mener Kristin Kirkemo har hatt en sentral rolle. Dette avviser hennes forsvarer, som mener Per og Veronica Orderud forsøker å legge skylden på Kristin Kirkemo for å slippe unna selv.

Øystein Milli
Journalist i VG

Hei!Ja, vi har fått interessante tips som vi dessverre ikke har rukket å undersøke grundig nok før TV-serien måtte ferdigstilles. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli bevegelse i Orderud-saken en gang i fremtiden, det ligger flere interessante spor og tips på bordet.

Øystein Milli
Journalist i VG