NRK Meny
Normal

Oslo Børs stupte med 9 prosent

Aksjene på Oslo Børs har begynt å falle etter at det ikke ble enighet om en felles aksjon om finanskrisen for EU-landene i helgen.

Oslo Børs
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

I de siste ukene har flere europeiske banker blitt rammet kraftig av finanskrisen, og i dag merket børsene det. Nedgangen rammet bredt og berørte selskaper innen olje, teknologi, industri og finans.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned 9,09 prosent og har 279,02 poeng. Man må tilbake til høsten 2005 for å finne et like lavt nivå for hovedindeksen. Så sent som i mai sto hovedindeksen i over 524 poeng. Fallet siden den gang er på 45 prosent.

- Dette er grisete. Tilliten til finanssektoren er ikke tilbake i USA, sier aksjestateg Terje Nyborg i Landsbanki til E24.

Les også: Europas største bank er skapt

Sevan Marine tapte mest

DnB Nor har falt med 8,5 prosent til 44,60 kroner, og det gjør også StatoilHydro. Børskjempen gikk ned til 123,40 kroner, og er mest omsatt med 260 millioner kroner. Aksjen er nå på sitt laveste nivå siden juni 2005.

Også Rec og Orkla rammes hardt og faller med minst 5 prosent.

Den største taperen er likevel Sevan Marine som faller med 17,5 prosent. Selskapet har et stort refinansieringsbehov, og markedet frykter disse pengene vanskelig lar seg skaffe til veie i dagens marked.

Nedgangen på Oslo Børs kom samtidig med at børsene i Asia avsluttet dagen med fall.

Les også: ..Også de asiatisk børsene faller