NRK Meny
Normal

– Alvorlig sikkerhetsbrist i Apple-produkter

Ifølge den tyske IT-sikkerhetsmyndigheten har både Iphone, Ipad og Ipod touch «kritiske svakheter» som kan utnyttes av kriminelle.

iphone

Hackere kan overta styringa på mobilen din dersom du trykke rpå feil PDF-filer.

Foto: Tuva Jorfald / NRK

Ved å kllikke deg inn på feil PDF-fil kan operasjonssystemet (Apples iOS) i din mobil, ipad eller ipod touch bli infisert uten at du vet det.

Resultatet kan bli at uønskede personer får tilgang til din private informasjon som passord, fotografier, tekstmeldinger, e-postmeldinger eller til og med avlytte telefonsamtaler, hevder Bundesamt für Sicherheit in der Informastionstechnik.

– Også den nye versjonen utsatt

– Svakheten gjør at kriminelle kan få seg administratorrettigheter og dermed tilgang til hele systemet, skriver byrået på sine nettsider.

Også den nye programvareversjonen, iOS 5, som etter planen skal lanseres i september, skal være utsatt for sikkerhetsbristen.

Apple ønsker ifølge The Guardian ikke å kommentere advarselen, og skal heller ikke per i dag ha noen løsning på problemet.

Ny telefon til høsten

Ifølge The Wall Street Journal kommer Apple til å lansere sin nye Iphone i løpet av høsten 2011. Iphone 4 ble lansert i juni i fjor.

– Apples salgsestimater for den nye iPhonen er nokså aggressive. De har bedt oss om å forberede oss på å hjelpe selskapet med å møte dets mål på 25 millioner solgte enheter innen utgangen av året, sier en kilde i et selskap som leverer deler til Apple, til den amerikanske avisa.

Apple har solgt mer enn 200 millioner Iphoner, Ipads og Ipad touches verden over.

Lesebrett i bruk på t-banen

Mange bruker ipad og iphone når de reiser kollektivt for å slå ihjel tida.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix