- Aksepterer ikke DnBs nei

Forbrukerrådets aksepterer ikke at DnB Nor nekter å rette seg etter bankklagenemndas avgjørelse.

Randi Flesland
Foto: Astrid Engen, NRK

I går fikk småsparer Ivar Petter Røeggen fra Nordmøte fullt medhold i i bankklagenemnda i sin klagesak mot DnB Nor. Nemndas avgjørelse innebærer at banken må dekke Røeggens samlede tap på 266 000 kroner.

Det er konsekvensen av at nemnda uttalte at Røeggen har krav på å bli stilt som om investeringsavtalen og låneavtalen ikke var inngått.

Les mer om vedtaket her: Bankene må betale milliarder

DnB Nor nekter å betale

Men selv om uttalelser fra bankklagenemnda normalt følges av finansnæringen, sa DnB Nor i går tvert nei til å rette seg etter nemndas avgjørelse, og dekke Røeggens tap.

Se innslag:

Video nsps_upload_2009_1_21_12_5_8_3031.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Vil forfølge saken

- Vi mener at DnB Nor må følge bankklagenemndas vedtak og aksepterer ikke at banken nekter å følge nemndas vedtak, sier Forbrukerrådets direktør Randi Flesland til NRK.

Forbrukerrådet vil støtte både klageren og andre småsparere videre i saken, men hvordan dette skal skje er foreløpig ikke klart, sier Flesland til NRK.

Hun mener det er mest aktuelt å støtte forbrukerne med juridisk kompetanse, og tror ikke det blir aktuelt for forbrukermyndighetene å støtte klagere økonomisk i en eventuell rettstvist med bankene.

LES: Kan du få igjen pengene dine?