Hopp til innhold

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag.

Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke.

Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

Begge partier bekrefter nå overfor NRK at kritikken ikke ligger an til å skjerpes fram til behandlingen i plenum tirsdag.

– Venstre står trygt i kritikken vi har kommet med. Kjernen i saken har vi jo allerede avdekket med informasjonen som komiteen hadde tilgjengelig, sier Venstres Grunde Almeland til NRK.

SV-leder Audun Lysbakken sier han ikke har fått gått grundig inn i DN-saken, men sier SV har gått ganske langt når det gjelder Brenna allerede.

– Det skal svært mye til at vi endrer syn. I omfang er den klart mindre alvorlig enn Erna Solbergs sak. I tillegg tok Brenna initiativ til å opplyse saken selv og rydde opp, sier Lysbakken.

Venstres Grunde Almeland er imidlertid kritisk til at Brenna ikke selv har lagt fram de konkrete opplysningene som DN omtaler.

– Det er skuffende. Det har vært tydelig fra komiteens side at vi ønsket all relevant informasjon, og det har vært rikelig med anledninger til å oversende den gjennom de ni månedene vi har gjort våre undersøkelser, sier Almeland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no