Byrådsleder i Oslo Raymod Johansen sier han nå håndterer varselet mot Inga Marte Thorkildsen.

Varslingssaken mot Thorkildsen

Oppsummert

Ledere i Utdanningsetaten i Oslo har levert flere anomye varsler mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). De krever ekstern gransking, men byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har sagt at han vil behandle varslingssaken selv.

 • Nytt varsel mot Oslo kommune

  Det har kommet et nytt varsel mot Oslo kommune og byrådsavdelingen for utdanning. Det sa byrådsleder Raymond Johansen i en redegjørelse i dag. Det nye varselet omhandler brudd på taushetsplikten og varselet skal også ramme Johansen selv.

 • Vil ha gransking av Thorkildsen-varsel

  De borgerlige partiene i Oslo går sammen om et felles krav om ekstern gransking av påstandene mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Det kommer frem i et felles brev sendt til kontrollkomiteens medlemmer i Oslo kommune.

 • VG: Oslo-lærere om «fryktkultur»

  I en kronikk som 266 Oslo-lærere har skrevet i VG, beskriver de en fryktkultur i Osloskolen,og motstridende signaler fra Utdanningsetaten og politisk ledelse. Skolesjef Astrid Søgnen skriver i en e-post til VG at det er fint at lærere er engasjerte.

 • 266 Oslo-lærere: «Fryktkultur»

  I en kronikk i VG beskriver 266 lærere i Oslo-skolen motstridende signaler fra Utdanningsetaten og politisk ledelse, og hvordan lærerne utsettes for en «fryktkultur». De kommer med en kraftig kritikk av etaten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no