Hopp til innhold

Våpenhvile innledet på Gazastripen, men fortsatt uro

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep.

Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30. Kort tid etter at våpenhvilen var et faktum, meldte den israelske hæren at de angriper «et bredt spekter» av palestinske militante mål i Gaza som svar på rakettoppskyting øyeblikk tidligere.

Våpenhvilen mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) ble først bekreftet av Islamsk hellig krig, og siden også av Israel.

Egypt har vært mekler mellom partene, og foreslo at våpenhvilen skulle starte 22.30, noe som ble tilfellet.

– Vi kan bekrefte at våpenhvilen vil tre i kraft klokken 23.30 (lokal tid). Israel vil takke Egypt for innsatsen. Dersom våpenhvilen blir brutt, forbeholder Israel seg retten til å komme med gjengjeldelser, heter det i en uttalelse fra statsminister Yair Lapids kontor kort tid før våpenhvilen.

Israel har rettet angrepene mot Islamsk hellig krigs stillinger i Gaza, og den militante gruppen har svart med å avfyre hundrevis av raketter tilbake.

Det totale dødstallet skal nå være minst 41 siden konfliktens utbrudd fredag, flere av dem barn. Minst 311 skal være såret i angrepene. Israel har hevdet at noen av de drepte ble ofre for feilslåtte raketter fra Islamsk hellig krig. (NTB-AFP)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no