Kø i Røldal
Foto: Statens vegvesen

Uvær på fjellovergangene 2016

Oppsummert

Uvær i fjellet gir vanskelige kjøreforhold og stengte veier. To tunneler på E134 var stengt etter at et vogntog tok fyr søndag, og senere på ettermiddagen kolliderte to vogntog, to busser og en bil i Håradalen og stengte dermed E134 på ny.

 • Vanskelige kjøreforhold i fjellet

  Kraftig vind og snø og opptil sørvestlig stiv kuling kan gi vanskelige kjøreforhold i fjellet på Vest- og Østlandet. Snø og snøfokk kan gi vanskelige kjøreforhold i fjellet i Rogaland, Hordaland, Agder, Telemark og Buskerud.

 • Flere hundre biler står i kø

  E134 over Haukeli er åpnet for kolonnekjøring igjen, men bilistene må fortsatt regne med lange ventetider. 400-500 biler venter på å slippe over fjellet fra østsiden, ifølge Veitrafikksentralen. Mange har ventet siden i ettermiddag på å slippe over.

 • Åpner for kolonnekjøring over E134

  E134 over Haukelifjell åpner nå for kolonnekjøring igjen, opplyser Staten vegvesen. Veien har vært stengt flere ganger i løpet av søndagen på grunn av ulykker og vanskelige kjøreforhold, og køene har vært opp mot 10 timer lange.

 • Ingen får kjøre over Haukeli

  Trøbbelet på fjellovergangene fortsetter. E134 Haukelifjell har vært stengt siden kl 20 fra begge sider, og ingen får slippe over fjellet før det er ryddet i Håradalen i Røldal der det var et sammenstøt mellom to busser og to vogntog søndag kveld.

 • Busser, vogntog og bil kolliderte

  Det var to vogntog, to busser og en personbil som var involvert i kollisjonen på E134 i Håradalen i Hordaland søndag ettermiddag. – Ingen personer ble skadd, men utfordrende værforhold gjorde at det ble litt kaotisk der oppe, sier politiet til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no