Hopp til innhold

USAs forsvarsminister innlagt på intensivavdeling

USAs forsvarsminister Lloyd Austin er innlagt på sykehus med akutte blæreproblemer.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon opplyser mandag morgen norsk tid at han er lagt inn på intensivavdelingen, skriver AFP.

Det er usikkert hvor lenge han vil være innlagt, ifølge sykehuset, men de tror han vil bli helt frisk igjen. Viseforsvarsminister Kathleen Hicks overtar Austins plikter mens han er innlagt.

Dette er andre gang på kort tid av Austin blir innlagt. Det skjedde også 1. januar, da han ble innlagt som følge av komplikasjoner etter en kreftoperasjon. Da ble det klart at det gikk flere dager før president Joe Biden ble informert.

Han hadde heller ikke informert om den opprinnelige kreftdiagnosen. Både presidenten selv, demokrater og republikanere har kritisert Austin for å holde sykdommen hemmelig. Austin har bedt om unnskyldning for dette.

Sykehuset melder at prognosene for kreftdiagnosen var gode.

Republikanere har fremmet krav om at han burde miste jobben. Austin er en pensjonert firestjerners general, som ledet den amerikanske invasjonen av Irak. Han er også den første svarte forsvarsministeren i USA.

Austin skulle etter planen reise til Brussel på onsdag på et møte for land som støtter Ukrainas krigføring. Det er nå uklart om han faktisk får gjennomført reisen.

Lloyd Austin
Foto: Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no